EXTERNE

Premierul georgian i-a acuzat pe politicienii ucraineni că se amestecă în afacerile interne și i-a numit învinși

Prim-ministrul georgian Irakli Garibashvili a cerut președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy și politicienilor ucraineni să se abțină de la a se amesteca în afacerile interne ale țării sale.

El a declarat acest lucru în cadrul unei emisiuni a canalului Imedi

„Situația din Ucraina este complicată. Se așteaptă o escaladare. Potrivit informațiilor noastre, Ucraina pregătește contraatacuri, probabil că vor fi lupte foarte grele în întreaga regiune Donețk, iar după căderea lui Bakhmut situația va deveni probabil și mai dificilă”, a declarat Garibashvili.

În același timp, el l-a criticat pe Zelenski pentru că i-a susținut pe protestatarii împotriva legii „agenților străini”.

„Atunci când o persoană care luptă iese și răspunde la o acțiune distructivă desfășurată de mii de oameni aici, în Georgia, este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple ceva aici. Klitschko a ieșit, Feygin a ieșit, niște necunoscuți, politicieni ucraineni, Arahamia și niște ratați murdari au ieșit spunând că avem nevoie de o schimbare, de o lovitură de stat, ceea ce este o interferență directă [în politica țării]”, a declarat premierul georgian.

El a spus că a urat Ucrainei pace și unificarea țării.

„Dar mai întâi aveți grijă de voi și de țară, iar noi vom avea grijă de țara noastră. Vreau să spun acest lucru tuturor”, a spus Garibashvili.

Pe 7 martie, Parlamentul georgian a adoptat în prima lectură proiectul de lege „Cu privire la transparența influenței străine” cu 76 de voturi – majoritatea minimă necesară. Acest lucru a provocat proteste pe scară largă, după care, în dimineața zilei de 10 martie, parlamentul georgian a „ucis” proiectul scandalos în a doua lectură.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button