Aceasta este o supă de legume foarte simplă – dar fasolea o face consistentă și ușoară în același timp. Fierbeți mai mult – are un gust și mai bun a doua zi.
Ingrediente
300 g fasole albă uscată
2 cepe medii
1 morcov mediu
1 roșie mare
100 g orez rotund
1 legătură medie de pătrunjel
1 legătură medie de coriandru
5-7 căței de usturoi
adjika
unt topit
1 frunză de dafin
sare
Mod de preparare
Pasul 1
Se înmoaie fasolea în apă rece timp de 8-10 ore. Apoi se scurge apa, se clătește și se umple cu 2 litri de apă proaspătă. Se aduce la fierbere la foc mare, se îndepărtează spuma, se reduce focul și se fierbe până când fasolea este fiartă, 1-1,5 ore.
Pasul 2
Scoateți apoi o mână de fasole cu o lingură cu fantă, zdrobiți-o și turnați-o înapoi în oală. Clătiți orezul și adăugați-l în oală împreună cu fasolea. Gătiți până când orezul este bine fiert, 20-25 de minute.
Pasul 3
Decojiți și tăiați mărunt ceapa. Decojiți și dați morcovii pe o răzătoare grosieră. Se prăjește ceapa în ulei până devine aurie, se adaugă morcovul și se rumenește la foc mic, 5 minute. Se decojește roșia, se dă pe răzătoare (se aruncă coaja), se adaugă în tigaie și se sotează 5 minute.
Pasul 4
Adăugați legumele înăbușite în supă, gătiți timp de 10 minute. Tocați ierburile și adăugați-le în supă.
Pasul 5
Se curăță usturoiul, se pisează într-un mortar cu sare, se adaugă în supă împreună cu frunza de dafin și ajika după gust, se mai fierbe 5 minute și se servește.
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!