Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Marea Britanie este cuprinsă de cea mai mare grevă din ultimul deceniu

Zeci de mii de medici începători au început luni o grevă de trei zile în toată Anglia, cerând o creștere salarială.

În Anglia, medicii juniori sunt specialiști aflați la începutul carierei lor. Ei reprezintă 45% din totalul medicilor din NHS.

Greva lor înseamnă că operațiile și programările vor fi anulate pentru mii de pacienți în următoarele trei zile, iar medicii seniori și alți profesioniști din domeniul sănătății au fost nevoiți să își intensifice activitatea în serviciile de urgență, de terapie intensivă și de maternitate.

Asociația Medicală Britanică, sindicatul medicilor, afirmă că salariile medicilor începători au scăzut cu 26% în termeni reali din 2008, în timp ce numărul de cazuri și cozile de așteptare a pacienților au atins cote record.

Sindicatul susține că epuizarea și criza costului vieții din Marea Britanie determină un număr semnificativ de medici să părăsească sistemul de sănătate.

Potrivit sindicatului, medicii tineri câștigă doar 14,09 lire sterline (17 dolari) pe oră.

Premierul britanic, Rishi Sunak, și-a exprimat duminică dezamăgirea în fața jurnaliștilor că sindicatul tinerilor medici nu cooperează cu guvernul.

Sindicatul medicilor a declarat că oficialii au refuzat de luni de zile să le îndeplinească cererile, iar o invitație recentă la discuții a venit cu condiții prealabile inacceptabile.

Alți lucrători din domeniul sănătății, inclusiv asistente medicale și paramedici, au intrat, de asemenea, în grevă în ultimele luni, cerând salarii și condiții de muncă mai bune.

Potrivit NHS, peste 100.000 de programări ale pacienților au fost deja amânate din cauza grevelor asistentelor medicale din această iarnă.

Lucrătorii feroviari, șoferii de autobuz, profesorii, poștașii, personalul de la ambulanță și asistentele medicale sunt în grevă în Marea Britanie din vara anului 2022.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button