MOLDOVA

Pensionarii își vând bunurile personale din locuințe pentru a-și plăti facturile

Sute de pensionari din Chișinău își scot la vânzare și ultimele lucruri pe care le au prin casă pentru a face un ban în plus. Povara facturilor e mult prea apăsătoarea, iar veniturile lor modeste abia le asigură medicamentele. Astfel, la fiecare sfârșit de săptămână, piața de vechituri de lângă gara orașului este mereu plină cu oamenii care vin să își vândă la prețuri modice hainele și obiectele de care s-au văzut nevoiți să se despartă. 

De la haine și încălțăminte, până la obiecte de decor sau jucăriile pe care nepoții nu le mai folosesc, oamenii vând orice pentru un ban în plus.

„Datorii am mari, vii aici dacă faci 50 de lei, dacă nu pleci cu nimic”, povesteste o persoana.

„În fiecare sâmbătă și duminică venim și uite așa ne chinuim. Venim de la 5 dimineața și stai până după amiază, vreo 10 ore stai aici pentru 150 de lei”, afirma o alta.

„Să mărească pensia, să poată omul să plătească din pensie, să supraviețuiască. Dar cum așa cu pensia asta dacă gazul îmi vine 3.000 și eu primesc 1.975, cum pot să mă descurc?”, spun oamenii. 

Lucrurile puse la vânzare au prețuri modice, între 20 și 50 de lei. Chiar și așa, vânzătorii sunt dispuși să negocieze, doar să nu mai plece cu ele înapoi acasă. 

Oamenii recunosc că nu fac avere din aceste vânzări, dar îi mai ajută să își cumpere câteva din alimentele de bază. 

Sursa Realitatea

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button