Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

5 remedii utile pentru insomnie

Insomnia este frecventă la femeile aflate la menopauză. Dar, din fericire, aceasta poate fi gestionată.

Dacă vă întindeți în pat după o zi stresantă la serviciu și tot nu reușiți să adormiți, vă treziți cu un sentiment de ruptură și agitație – acesta este un motiv pentru a vorbi cu medicul dumneavoastră despre acest lucru.

Dar, dacă insomnia ta nu are cauze grave și dacă medicul nu ți-a dat recomandări specifice, poți încerca câteva remedii naturale pentru insomnie recomandate de Womans World.

Încearcă să mănânci un pumn de fistic cu două ore înainte de culcare. Nucile sunt bogate în melatonină, un hormon care este adesea luat în suplimente ca ajutor natural pentru somn. Conținutul ridicat de vitamina B6 din fistic poate ajuta, de asemenea, organismul dumneavoastră să transforme triptofanul – un aminoacid care favorizează somnul – în melatonină.

Umezește-ți perna cu decoct de mușețel
Dacă ești obosit, dar tot nu poți să-ți oprești dialogul interior și să adormi, stropește-ți perna cu mușețel înainte de a te culca. Mirosul calmează creierul în același mod în care o fac și pastilele sedative. Pentru a simți efectele somnifere ale mușețelului, preparați cinci pliculețe de ceai de mușețel într-o cană de apă fierbinte timp de 10 minute, apoi lăsați să se răcească. Stropiți-vă perna și așternuturile cu mușețel înainte de a merge la culcare. Băutura rămasă poate fi păstrată în frigider timp de până la cinci zile.

Bea bicarbonat de sodiu
Dacă vezica urinară vă trezește noaptea, bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta. Un studiu publicat în International Journal of Urogynecology a constatat că femeile care au amestecat o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cană de apă și au băut-o de două ori pe zi au fost mai puțin predispuse să meargă la toaletă noaptea. Bicarbonatul de sodiu poate echilibra pH-ul urinei și o urină mai puțin acidă nu va irita pereții vezicii urinare și nu va provoca crampe. Apa cu bicarbonat de sodiu poate avea același efect. Dar trebuie neapărat să vă consultați medicul înainte de a încerca această rețetă pe dumneavoastră, deoarece nu este potrivită pentru toată lumea și are contraindicații.

Masează-ți picioarele
Un studiu realizat de North American Menopause Society a constatat că femeile aflate la menopauză cu insomnie care și-au făcut un masaj la picioare înainte de a merge la culcare au dormit mai mult decât cele care nu au făcut acest lucru. Masajul picioarelor ameliorează durerea din tot corpul și tensiunea cauzată de schimbările hormonale, permițându-vă să dormiți mai mult și mai profund.

Adaugă vanilie în ceaiul tău
Adaugă un sfert de linguriță de extract de vanilie în ceaiul tău preferat decofeinizat înainte de culcare și poți reduce sforăitul propriu care te trezește. Extractul conține vanilină, un compus care poate calma sistemul respirator hiperactiv și reduce apneea în somn, o afecțiune adesea asociată cu sforăitul enervant.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button