Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Banca elvețiana va împrumuta 54 de miliarde de dolari de la banca centrală în urma falimentelor din SUA

Banca elvețiană Credit Suisse a anunțat joi că va lua măsuri pentru a-și consolida finanțele, împrumutând până la 54 de miliarde de dolari de la banca centrală, după ce acțiunile sale s-au prăbușit, antrenând în jos alți creditori europeni importanți, în urma falimentelor bancare din Statele Unite.

Credit Suisse a declarat că va exercita o opțiune de a împrumuta până la 50 de miliarde de franci (53,7 miliarde de dolari) de la banca centrală.

„Această lichiditate suplimentară ar sprijini activitățile de bază și clienții Credit Suisse, în timp ce Credit Suisse ia măsurile necesare pentru a crea o bancă mai simplă și mai concentrată, construită în jurul nevoilor clienților”, a precizat banca.

Alimentând noi temeri cu privire la sănătatea instituțiilor financiare, după prăbușirea recentă a Silicon Valley Bank și Signature Bank din SUA, la un moment dat, acțiunile Credit Suisse au pierdut miercuri mai mult de un sfert din valoare.

Prețul acțiunilor a atins un minim record după ce cel mai mare acționar al băncii – Banca Națională Saudită – a declarat presei că nu va mai investi mai mulți bani în creditorul elvețian, care a fost afectat de probleme cu mult înainte de prăbușirea băncilor americane. Banca saudită încearcă să evite reglementările care intră în vigoare în cazul unei participații de peste 10%, după ce a investit aproximativ 1,5 miliarde de franci elvețieni pentru a achiziționa o participație puțin sub acest prag.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button