EXTERNE

Israelienii intensifică protestele după ce Netanyahu a respins un compromis menit să dezamorseze criza

Protestatarii israelieni au continuat joi demonstrațiile împotriva unui plan controversat al guvernului de revizuire a sistemului judiciar, respingându-l pe premierul Benjamin Netanyahu după ce acesta a respins o propunere de compromis menită să dezamorseze criza.

În pofida eforturilor depuse de președintele-emblemă al țării, Isaac Herzog, de a căuta o cale de ieșire din impas, părțile păreau să se adâncească și mai mult. Netanyahu și aliații săi erau gata să meargă mai departe cu planul lor inițial, în ciuda săptămânilor de proteste în masă și a opoziției generalizate din întreaga societate israeliană și nu numai, precum și a avertismentelor lui Herzog că Israelul se îndrepta spre un „abis”.

Protestatarii dădeau startul celei de-a treia zile de perturbări de la începutul crizei, drumurile urmând să se închidă pentru a face loc demonstranților. Protestatarii din Ierusalim au desenat o dungă roșie pe străzile care duc la Curtea Supremă a țării, iar o mică flotilă de bărci bloca banda de navigație în largul coastei orașului Haifa, din nordul țării.

Săptămâna trecută, Netanyahu a trebuit să fie transportat pe calea aerului la principalul aeroport internațional al țării pentru o vizită de stat în străinătate, după ce protestatarii au blocat drumul care duce acolo, ținând pancarte pe care scria „nu te întoarce!”. Zeci de mii de persoane au participat la proteste săptămânale în întreaga țară în fiecare sâmbătă seara.

Sursa AP

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button