Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Planul de pensii al lui Macron avansează în ciuda grevelor din toată Franța

Mii de persoane indignate de planul președintelui Emmanuel Macron de a crește vârsta de pensionare s-au alăturat miercuri unei greve naționale, în timp ce o comisie de legislatori a avansat propunerea.

Rămâne de văzut dacă Macron poate obține o majoritate parlamentară pentru planul său de a crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, astfel încât lucrătorii să poată plăti mai mulți bani în sistem. În caz contrar, el ar putea risca să impună schimbările nepopulare în mod unilateral.

Planul ar refuza, de asemenea, o pensie integrală oricui se pensionează la 64 de ani fără să fi lucrat 43 de ani – dacă nu are acest lucru, ar trebui să aștepte până la 67 de ani.

Macron a promovat modificările ca fiind esențiale pentru viziunea sa de a face economia franceză mai competitivă. Sindicatele au rămas combative miercuri târziu, cerând parlamentarilor să voteze împotriva planului și denunțând scurtăturile legale ale guvernului pentru a face să avanseze proiectul de lege ca fiind o „negare periculoasă a democrației”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button