Ingrediente
300 g de ficat de pui
2 mere verzi
2,5 cm rădăcină de ghimbir
2 linguri de zahăr
2 linguri de unt
125 ml vin alb sec
Sare, piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Pasul 1
Pregătiți ficatul și tăiați-l în bucăți mari. Decojiți și tăiați merele în felii de 7 mm grosime. Decojiți ghimbirul și dați-l pe o răzătoare fină.
Pasul 2
Se topește 1 lingură de unt într-o tigaie și se prăjește rapid ficatul până devine crocant, 1 minut pe fiecare parte, se condimentează cu sare și piper, se ia de pe foc și se păstrează la cald.
Pasul 3
Într-o altă tigaie, topiți restul de unt și prăjiți ușor merele. Adăugați zahărul și ghimbirul și gătiți până când zahărul începe să se caramelizeze. Turnați vinul și înăbușiți merele până se înmoaie – sosul trebuie să se îngroașe ușor, 5 minute. Puneți ficatul în sos și încălziți împreună, 2-3 minute. Se asezonează cu puțină sare dacă este necesar.
Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!