Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Cele mai periculoase imobile din București în cazul unui cutremur. Exclusiv

Cotidianul Puterea publică în EXCLUSIVITATE, începând de astăzi, lista tuturor celor 3.629 de imobile din București încadrate în clasa de risc seismic I, II, II, IV, precum şi pe cea a clădirilor încadrate în categoria de urgență deoarece nu au fost încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare.

Astăzi vom publica lista integrală a imobilelor din Capitală  încadrate în clasa de risc seismic I (RSI).

De subliniat faptul că 267 de imobile dintre cele 378 încadrate în clasa de risc seismic I au fost expertizate în perioada 1993 – 1999, dar nici până în ziua de astăzi autorităţile nu au demarat lucrări de consolidare deşi starea acestora se deteriorează pe zi ce trece. 

Printre imobilele încadrate în clasa de risc seismic I se numără cinematografele Scala, Studio şi Pro, Teatrul Foarte Mic, Casa Sutu Lahovary, Centrul de diagnostic şi tratament Titan, Club A, garajul Ciclop, Hotelul Muntenia, Palatul Centrului Militar Naţional, dar şi clădirea monument istoric de pe strada Carada în care s-a aflat Instituţia Avocatului Poporului.

Reamintim că la ora actuală, Primăria Municipiului Bucureşti a reuşit consolidarea a doar 106 imobile, însă în anumite cazuri lucrările s-au efectuat doar parţial, astfel că şi o parte din aceste imobile riscă să dispară la un cutremur cu o intensitate mai mare.

Conform datelor oficiale, la nivelul capitalei României există:

  • 378 clădiri încadrate în clasa de risc seismic I;
  • 452 clădiri încadrate în clasa de risc seismic II;
  • 118 clădiri încadrate în clasa de risc seismic III;
  • 10 clădiri încadrate în clasa de risc seismic IV;
  • 1.522 clădiri încadrate în categoria de urgenţă deoarece nu au fost încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare;
  • 146 clădiri neîncadrate în categoria de urgenţă sau clase de risc seismic corespunzătoare.

Lista celor 378 de clădiri:

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button