Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

România intenționează să cumpere avioane americane F-35 și să formeze prima escadrilă după 2030

Generalul-maior Teodor Incicas, președintele Direcției Generale de Armamente a României, a anunțat că intenționează să formeze o escadrilă românească de avioane de luptă F-35 de generația a cincea după 2030.

Comentând faptul că ultimele avioane de luptă F-16 achiziționate în Norvegia au o durată de viață medie de 10 ani, Incicas a spus că aceasta este „o etapă intermediară până când vor fi disponibile avioanele de generația a cincea, F-35”.

„Forțele Armate Române au ca obiectiv ca după 2030 să obțină prima capacitate operațională, prima escadrilă de avioane F-35. Acest lucru necesită etape complexe, cum ar fi analiza infrastructurii, realizarea de ajustări ale infrastructurii prin investiții și apoi achiziția”, a explicat el.

Subliniind că este un proces complex atât din punct de vedere al costurilor, cât și al timpului, el a descris pașii ca fiind de dorit „anul acesta sau anul viitor” pentru semnarea contractului de achiziție a F-35.

Șeful Direcției Generale pentru Armamente a României a adăugat că acest lucru nu se poate face fără aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării și a Parlamentului.

Bucureștiul a început să facă primii pași pentru a-și moderniza aviația încă din 2016, când a convenit cu Portugalia să cumpere avioane de luptă americane F-16 din a patra generație. Anul trecut, a încetat să mai opereze avioanele sovietice MiG-21 din cauza creșterii numărului de accidente.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button