Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Rusia a pierdut până la 30.000 de morți și răniți lângă Bakhmut – Marea Britanie la OSCE

Trupele regulate rusești și grupul Wagner au pierdut între 20.000 și 30.000 de morți și răniți în bătăliile pentru Bakhmut din mai 2022.

Ian Stubbs, consilier militar principal al delegației britanice la OSCE, în timpul unei reuniuni a Forumului pentru cooperare în domeniul securității de la Viena, citat de Ukrinform.

„În ultima săptămână am asistat la lupte intense, în timp ce Rusia își continuă ofensiva în Donbass.

Rusia suferă pierderi extrem de mari. Între 20.000 și 30.000 de wagneri și militari ruși obișnuiți au fost uciși și răniți numai în zona Bakhmut din luna mai a anului trecut – o pierdere uriașă de vieți omenești pentru un avans total de aproximativ 25 de kilometri”.

Potrivit diplomatului militar britanic, acest lucru înseamnă că „pentru fiecare kilometru parcurs, sunt peste 800 de soldați ruși uciși sau răniți, dintre care marea majoritate sunt luptători wagnerieni”.

Având în vedere acest lucru, a spus el, proprietarul PMC Wagner, Evgheni Prigozhin, „are din ce în ce mai multe dificultăți în a se realimenta pentru ceea ce el a numit „mașina de tocat carne” din estul Ucrainei.

Separat, Stubbs a subliniat că Rusia pare să rămână fără rachete. Acest lucru este evidențiat de intervalele din ce în ce mai mari la care Rusia lovește infrastructura critică din Ucraina.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button