Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Proteste violente izbucnesc din nou la Paris din cauza reformei pensiilor (VIDEO)

La Paris au avut loc ciocniri între poliție și protestatari în timpul unei noi demonstrații împotriva planurilor guvernului de a crește vârsta de pensionare în Franța.

Revoltele de vineri seară au avut loc după evenimentele similare de joi, când președintele francez Emmanuel Macron a decis să aprobe o reformă controversată a pensiilor printr-o procedură specială, fără un vot în parlament.

Unii manifestanți adunați în Place de la Concorde din Franța, în fața Adunării Naționale, au scandat „Macron demisia!”. Poliția a tras cu gaze lacrimogene pentru a opri revoltele.

Potrivit unor informații neconfirmate, există victime de ambele părți.

Potrivit planului guvernului, vârsta de pensionare va fi majorată treptat de la 62 la 64 de ani, de la 1 septembrie 2023 până în 2030, în „trepte” de 3 luni pe an. În plus, stagiul de cotizare necesar pentru o pensie completă va crește de la 42 de ani, cât este în prezent, la 43 de ani până în 2027.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button