Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Slovacia interzice vânzarea de băuturi zaharoase și alimente prăjite în cantinele școlare

Cantinele școlare din Slovacia nu vor mai putea vinde băuturi energizante și dulci și alimente prăjite, în timp ce dulciurile, chipsurile și alte produse similare nu vor mai putea reprezenta mai mult de jumătate din sortiment.

O decizie în acest sens a fost luată de Autoritatea slovacă pentru sănătate publică

Băuturile dulci cu mai mult de cinci grame de zahăr la 100 de mililitri vor fi interzise în școlile slovace, la fel ca și băuturile energizante și mâncarea de tip fast-food.

„Sortimentul din cantinele școlare se va schimba. Vor fi mai multe alimente și băuturi sănătoase. Cele nocive fie vor dispărea de la ghișee, fie oferta va fi ajustată. Acest lucru se face pentru a promova alegerea alimentelor și băuturilor sănătoase în rândul copiilor și pentru a-i încuraja să mănânce sănătos”, a declarat departamentul.

Scopul este de a reduce consumul de sare și zahăr în Slovacia, mai ales că obezitatea afectează deja copiii. Mai mult de 12.000 de copii sunt supraponderali, potrivit datelor Ministerului Sănătății din 2022.

Potrivit modificărilor, alegerile alimentare vor consta în principal din fructe și legume proaspete, sucuri de fructe și legume, produse și cereale integrale, lapte și produse lactate cu conținut redus de zahăr, băuturi și sucuri naturale fără conservanți.

În ultimii ani, în Marea Britanie au existat o serie de inițiative împotriva obezității, cum ar fi restricțiile privind publicitatea și ofertele promoționale precum „3 la prețul de 2” în magazine.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button