RĂZBOI

Putin continuă politica lui Stalin de exterminare a tuturor tătarilor din Crimeea – Video

Tătarii din Crimeea au fost ținta represiunilor și persecuțiilor specifice din partea autorităților punitive ale Federației Ruse, practic din primele zile ale ocupației rusești a peninsulei. Problema restabilirii integrității teritoriale a Ucrainei nu este doar respectarea spiritului și literei dreptului internațional, ci și a viitorului statului ucrainean, al națiunii ucrainene și al poporului tătar din Crimeea. Șeful Mejlisului poporului tătar din Crimeea, Refat Chubarov.

„Acest lucru se datorează faptului că tătarii din Crimeea sunt cu adevărat singurii din peninsulă care într-un mod atât de masiv împotriva invaziei trupelor rusești, au vorbit într-un mod non-violent cu formele de protest care le erau disponibile. Și este clar că autoritățile de ocupație rusești au identificat tătarii din Crimeea ca fiind o parte absolut neloială a populației din Crimeea, așa cum, de altfel, au fost și etnicii ucraineni. Și de aceea, scopul tuturor acestor represiuni și persecuții din Crimeea este de a stoarce prin frică persoanele care rămân loiale statului ucrainean”, a declarat el.

Chubarov a precizat că, după invazia pe scară largă a Ucrainei continentale de către trupele rusești, aceste represiuni s-au înăsprit.

„Mai dure, pentru că Rusia, care a ocupat Crimeea, depune toate eforturile pentru a menține controlul asupra societății din Crimeea, asupra teritoriului care a devenit o zonă de front. Iar pentru organele de pedeapsă rusești sau pentru administrația de ocupație rusă, există două modalități prin care încearcă să controleze societatea. Una este propaganda la scară largă, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, o încercare de spălare a creierului locuitorilor din Crimeea. Iar a doua este represiunea. Propaganda și frica. Acestea sunt cele două instrumente cu care administrația de ocupație rusă continuă să controleze situația din Crimeea”, a declarat șeful Mejlis al poporului tătar din Crimeea.

În opinia sa, Crimeea este cheia eliberării tuturor teritoriilor ucrainene, iar eliberarea ei este posibilă încă din acest an. Iar o încercare de a pune capăt acestui război printr-un acord cu Rusia fără a restabili pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei înseamnă doar un război amânat, un pericol amânat și o răzbunare din partea Rusiei după un timp.

„Iar continuarea regimului de ocupație sau o oarecare incertitudine, dar continuarea controlului Rusiei asupra Crimeei – aceasta înseamnă distrugerea finală a poporului tătar din Crimeea. Am mai rămas deja 300.000 de oameni, și abia am reușit să ne întoarcem în patria noastră cu mari greutăți. Și apoi, Rusia a ocupat din nou Crimeea, iar Putin continuă practic politica lui Stalin de anihilare a tuturor tătarilor din Crimeea”, a declarat Chubarov.

Dar, a spus el, problema aici nu este doar exterminarea poporului tătar din Crimeea.

Cumva, dacă cineva ar sugera că Crimeea ar putea fi cedată Rusiei, aceasta ar însemna o cruce absolută pentru viitorul unui stat ucrainean independent. Pentru că prin menținerea dominației în Marea Neagră, folosind peninsula Crimeea, Rusia nu ar permite niciodată Ucrainei să se dezvolte economic; toate porturile ar fi blocate. În plus, în ceea ce privește securitatea, Ucraina se va confrunta întotdeauna cu o amenințare directă din partea Rusiei. Prin urmare, oricine a permis în vreun fel sau ar putea permite în viitor orice speculație privind posibilitatea de a ceda Crimeea, înseamnă că această persoană sau acești politicieni doresc să distrugă Ucraina, tătarii din Crimeea”, a rezumat Refat Chubarov.

Sursa Freedom

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button