ANCHETE

Cine este omul Vioricăi Dăncilă în conducerea Ministerului Fondurilor Europene

La patru ani de când a fost numită de fostul prim ministru Viorica Dăncilă în conducerea Ministerului Fondurilor Europene, Mariana Cristea a fost reconfirmată în conducerea instituției, de acestă dată de actualul premier, Nicolae Ciucă.

Pe 11 iunie 2019, Viorica Dăncilă emitea decizia prin care Mariana Cristea era numită secretar general adjunct al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Anterior, ocupase funcția de director executiv la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Buzău,

Fostă şefă a Organizaţiei de Femei a PSD Buzău, Cristea a fost pentru câteva luni consilier local, după alegerile din 2016, funcție din care a decis să se retragă.

În 2020, în plin guvern Orban, Mariana Cristea a prins în același Minister al Fondurilor Europene un post de director general iar la începutul anului trecut unul de secretar general adjunct al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Exact pentru aceeași funcție i-a venit săptămâna trecută reconfirmarea: „Începând cu data de 26 aprilie 2023, doamna Mariana Cristea, director general la Direcția generală economică, exercită, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizia semnată vineri de premierul Nicolae Ciucă.

Sursa Puterea

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button