RĂZBOI

Rusia bombardează cu sălbăticie bestială Zaporojie. Civili ucraineni uciși de rachete și drone

Președintele ucrainean a postat miercuri o înregistrare video în care o rachetă rusească care s-a izbit de o clădire de apartamente din orașul Zaporojie din sud-estul țării, ucigând cel puțin o persoană, după ce forțele Moscovei au lansat înainte de zori drone explozive care au ucis alte șapte persoane într-un cămin studențesc de lângă Kiev.

Videoclipul postat pare să provină de la camerele de supraveghere care au surprins momentul în care o rachetă a lovit blocul rezidențial de nouă etaje de lângă un drum aglomerat.

Presa ucraineană a arătat apartamente carbonizate pe mai multe etaje ale clădirilor afectate, cu flăcări care se ridicau din unele dintre ele. Doi copii se numără printre răniți, a declarat secretarul consiliului municipal din Zaporojie, Anatolii Kurtiev, adăugând că 25 au avut nevoie de tratament în spital, dintre care trei în stare critică.

„Rusia bombardează orașul cu o sălbăticie bestială”, a scris Zelenski pentru a însoți videoclipul. „Se trage asupra zonelor rezidențiale în care locuiesc oameni obișnuiți și copii”.

El a făcut apel la țări să crească presiunea asupra Kremlinului pentru a renunța la invazia sa în Ucraina.

Orașul se află la aproximativ 100 de kilometri de centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, care a fost amenințată anterior în timpul războiului.

Rusia a negat că a vizat zone rezidențiale, chiar dacă loviturile de artilerie și rachete lovesc zilnic clădiri de apartamente și infrastructură civil, notează AP.

Mai devreme, miercuri, un atac cu drone în timpul nopții a distrus parțial un liceu și două cămine din orașul Rzhyshchiv, la sud de capitala ucraineană, au declarat oficialii. Nu a fost clar câte persoane se aflau în cămine în acel moment.

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 40 de ani a fost scos dintre dărâmături de la etajul cinci al unui dormitor, potrivit șefului poliției regionale, Andrii Nebytov, adăugând că peste 20 de persoane au fost spitalizate.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button