ACTUALITATE

Ziua Mondială a Apei 22 martie

În 2023, Ziua este dedicată temei accelerării schimbării pentru a aborda criza apei și a canalizării.

Lipsa apei subminează progresul în toate domeniile – sănătate, nutriție, egalitate de gen, ocuparea forței de muncă, educație, industrie și consolidarea păcii.

În 2015, lumea s-a angajat să atingă Obiectivul 6 de dezvoltare durabilă în cadrul Agendei 2030 – ca o promisiune că, până în 2030, toată lumea va avea apă sigură și canalizare.

În momentul de față, ne aflăm în mod serios în afara cursului

Miliarde de oameni și nenumărate școli, întreprinderi, centre de sănătate, ferme și fabrici nu pot funcționa pe deplin, deoarece drepturile lor umane la apă și canalizare nu au fost încă realizate.

Date recente arată că guvernele trebuie să lucreze în medie de patru ori mai repede pentru a atinge în timp util ODD 6, dar aceasta nu este o situație pe care o poate rezolva un singur actor sau grup.

Apa afectează pe toată lumea, așa că avem nevoie ca toată lumea să ia măsuri.

Conferința ONU privind apa 2023
Anul 2023 este un an special pentru a ne lua angajamente în domeniul apei și al salubrizării.

Ziua mondială a apei din acest an coincide cu începutul Conferinței ONU privind apa 2023 (22-24 martie, New York).

Conferința este o ocazie unică într-o generație de a reuni lumea în jurul unei soluții la criza apei și a canalizării. Guvernele naționale și părțile interesate de la toate nivelurile societății vor lucra împreună pentru a-și asuma angajamente voluntare în vederea accelerării progresului către ODD 6 și către alte obiective și ținte legate de apă convenite la nivel internațional.

Aceste angajamente voluntare vor forma Agenda de acțiune pentru apă pentru a produce o schimbare rapidă și transformatoare pentru restul acestui deceniu.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button