EXTERNE

Republica Cehă prelungește interdicția de viză pentru ruși și belaruși

Guvernul ceh a decis să prelungească cu încă un an rezoluția prin care a încetat să mai elibereze vize pentru ruși și belaruși din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Cabinetul de miniștri ceh a luat decizia respectivă în ajun citând, Ceske Noviny.

Regulamentul prelungit, care reglementează eliberarea de vize, va fi extins până la sfârșitul lunii martie 2024, a precizat acesta. Republica Cehă a încetat anul trecut să mai elibereze vize pentru cetățenii din Rusia și apoi din Belarus, cu excepția cazurilor umanitare.

De asemenea, guvernul ceh a decis să facă și alte modificări ale reglementărilor sale și a decis că Republica Cehă nu va elibera vize rușilor și belarușilor care au altă cetățenie.

De asemenea, nu sunt luate în considerare nici cererile de permise de ședere în Republica Cehă depuse de ruși și belaruși la ambasadele și consulatele cehe.

Anul trecut, Republica Cehă s-a opus eliberării de vize umanitare pentru cetățenii ruși care încearcă să părăsească țara pentru a evita mobilizarea.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button