POLITICĂ

Sondaj: PSD – 29%, AUR – 21%, PNL – 20%. Liberalii neagă cifrele

Un sondaj obținut din interiorul PNL arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 29% dintre alegători vor vota cu PSD, 21% cu AUR și 20% cu PNL.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, nu recunoaște cifrele. „Cifrele prezentate nu sunt adevărate. Acest sondaj de presupus uz intern nu există. Oricum se poate observa că intenția prezentării publice a unor astfel de cifre este pentru a ridica artificial un anume partid, de orientare extremistă. Scorul PNL în acest moment depășește 22%”, a susținut Stroe.

EXCLUSIV Sondaj comandat de liberali: PSD- 29%, AUR- 21%, PNL- 20%

Cea mai importantă concluzie a sondajului este faptul că AUR a devenit al doilea partid, reușind să-i întreacă pe liberali. 

Ierarhia partidelor este completată de USR- 12%, UDMR- 4%, PMP- 3%, Pro România- 2%, REPER- 2%, SOS (Șoșoacă)- 2%, Forța Dreptei- 1%, APP- 1%, Altul – 3%,

În ceea ce privește încrederea în partide, PSD este pe primul loc, cu 31%, AUR- 25%, PNL- 22%, USR- 14%, REPER- 11%.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 19 februarie – 3 martie 2023, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de computer), pe ub eșantion de 1.100 de persoane și o marjă de eroare de +/- 3%.

Sursa: Newsweek.ro

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button