EXTERNE

Germania se confruntă cu cea mai mare grevă a lucrătorilor din transporturi din ultimii 30 de ani

Luni, 27 martie, a început în Germania o grevă de avertisment de amploare a lucrătorilor din transporturi, despre care se spune că este cea mai mare din ultimii 30 de ani, potrivit publicației DW.

Greva este o inițiativă a sindicatului de transport feroviar EVG și a sindicatului Verdi. Greva va dura o zi și va afecta funcționarea mai multor moduri de transport din întreaga țară.

Aproape toate zborurile de pe aeroporturile din Hamburg, Hanovra, Dortmund, Dresda, Düsseldorf, Leipzig, Munchen, Nürnberg, Frankfurt pe Main, Stuttgart și aeroportul din Köln-Bonn au fost anulate luni.

Aeroportul din Berlin continuă să funcționeze, dar nu există zboruri către aeroporturile din alte orașe germane unde au loc greve.

Concernul feroviar Deutsche Bahn a raportat, de asemenea, o oprire la nivel național a trenurilor pe distanțe lungi. În același timp, compania se așteaptă ca problemele de trafic feroviar să continue și în dimineața zilei de 28 martie.

Cele mai multe trenuri suburbane nu vor circula, deoarece și operatorul lor, DB Regio, s-a alăturat grevei.

În șapte regiuni din Germania, unele mijloace de transport în comun au fost anulate. Acestea sunt Baden-Württemberg, Bavaria, Hessa, Saxonia Inferioară, Renania-Palatinat, Saxonia și Renania de Nord-Westfalia. În aceste regiuni, există un program de autobuze în caz de grevă.

Operatorul german de autostrăzi s-a alăturat, de asemenea, grevei. În același timp, compania a respins temerile legate de închiderea tunelurilor, invocând acordurile planificate privind serviciile de urgență.

Se așteaptă ca aproximativ 350.000 de lucrători din domeniul transporturilor să participe la grevă. Sindicatele vor să obțină pentru ei creșteri salariale.

Verdi solicită o creștere salarială de 10,5% pentru lucrători, cu un minim de 500 de euro pe lună. EVG solicită o creștere de 12%, dar de cel puțin 650 de euro pe lună, pentru lucrătorii feroviari germani.

Greva va fi cea mai mare din Germania din 1992 încoace, a subliniat șeful Verdi, Frank Verneke. Ea coincide cu o nouă rundă de negocieri între sindicate și autoritățile germane, programată pentru 27-29 martie la Potsdam.

La începutul lunii martie, sindicatul Verdi a paralizat mai multe aeroporturi din nordul Germaniei din cauza negocierilor salariale neconcludente.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button