RĂZBOI

Trump promite să pună capăt războiului din Ucraina în 24 de ore

Fostul președinte american și probabil candidat republican la președinția SUA, Donald Trump, a promis alegătorilor săi că va pune capăt războiului din Ucraina, la 24 de ore de la alegerea sa pentru un al doilea mandat prezidențial.

Trump a declarat acest lucru la primul său miting de campanie în fața susținătorilor săi din Texas, sâmbătă, potrivit unui corespondent european.

Trump a declarat că președintele rus Vladimir Putin a început să retragă trupe la granițele Ucrainei după ce a învins în alegerile lui Joe Biden și a încetat să mai fie președinte, ceea ce Trump a spus că a fost un „dezastru”.

El a acuzat administrația președintelui Joe Biden că nici măcar nu a încercat să negocieze cu președintele Putin.

„Nu este o coincidență faptul că „statul profund” (un termen conspirativ potrivit căruia există un grup secret coordonat în SUA care influențează politicile publice. – n.r.) mă bântuie și mai mult de când am promis să pun capăt războiului din Ucraina”, a declarat Trump.

El a spus că ar putea pune capăt războiului „foarte repede” odată ce va fi ales președinte.

„Când spun asta, voi ajunge foarte repede la o înțelegere… Voi ajunge la o înțelegere în 24 de ore. Stând astăzi în fața voastră, sunt singurul candidat care poate face această promisiune. Voi preveni cel de-al treilea război mondial spre care ne îndreptăm”, a declarat Trump.

De asemenea, Trump a calificat ancheta împotriva sa drept o „vânătoare de vrăjitoare” și a comparat-o cu „ororile Rusiei staliniste”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button