EXTERNE

Explozie mortală în Sankt Petersburg: propagandistul rus Vladlen Tatarsky a murit într-o cafenea din centrul orașului

Propagandistul decedat Vladlen Tatarsky a cerut cândva să fie bombardată infrastructura Ucrainei pentru a ucide mai mulți civili.

Ieri, 2 aprilie, a avut loc o explozie într-o cafenea din orașul Sankt Petersburg. Potrivit RosSMI, în urma incidentului a fost ucis corespondentul de război și propagandistul rus Vladlen Tatarsky, care organiza o seară de creație în localul respectiv pe tema „Există o astfel de profesie de corespondent de război”. Focus a adunat tot ceea ce se știe până la această oră despre moartea propagandistului.

Explozie într-o cafenea
Pe 2 aprilie, în jurul orei 19.00, ora Ucrainei, presa rusă a început să relateze despre o explozie fără incendiu într-o cafenea din Sankt Petersburg. S-a precizat că o persoană a murit și șase au fost rănite în urma acestui incident.

Câteva minute mai târziu, s-a aflat că persoana decedată era propagandistul rus Vladlen Tatarski, care își ținea seara de creație în cafenea.

Fata cu statuia
Presa rusă a răspândit ulterior informația potrivit căreia cauza exploziei ar fi fost o statuetă adusă și înmânată propagandistului Tatarsky de către unul dintre participanți. Potrivit organizatorului evenimentului din Sankt Petersburg, acesta a luat măsuri de securitate, dar acestea au fost insuficiente.

RIA Novosti a mai scris ulterior că statueta oferită lui Tatarski, care a murit în explozia de la Sankt Petersburg, a fost inspectată înainte de a fi prezentată, iar fata care a adus-o era o cunoștință a organizatorilor.

Martorii oculari de la cafenea spun că singurul moment suspect din timpul serii de creație a lui Tatarsky a fost acea fată și prezentarea statuii către el.

„Suspiciunea a fost că ea l-a recunoscut pe el și el a recunoscut-o pe ea și am avut o bănuială că se va întâmpla ceva. Explozia a fost puternică. Toată lumea a fugit spre ieșire, iar eu am ieșit în fugă. Erau aproximativ 70 de persoane acolo. Nu a fost panică”, a declarat martorul ocular Vladislav Zembitski.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button