SOCIAL

Elevul de 16 ani care și-a atacat profesoara cu un cuțit: Noi informații privind starea sa de sănătate mentală

Noi informații despre elevul în vârstă de 16 ani care și-a atacat profesoara cu un cuțit. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Există suspiciuni privind starea tânărului – acesta ar fi fost în depresie, dar nu a fost diagnosticat de un expert. Din fericire, profesoara pe care a atacat-o este în afara oricărui pericol.

Apar detalii șocante în cazul elevului de 16 ani care și-a atacat profesoara cu un cuțit, în timpul orelor! Conform unor surse din anchetă, tânărul ar fi fost într-o depresie nediagnosticată. Adolescentul a fost reținut seara trecută pentru 24 de ore, după ce a fost audiat de anchetatori. Și profesoara a stat de vorbă cu procurorii. Incidentul a declanșat o serie de anchete dar și un val de reacții la nivel înalt, relatează Realitatea PLUS.

Incidentul dramatic a avut loc miercuri, 5 aprilie, la amiază, la unul dintre liceele de elită din Capitală – Colegiul Național Ion Creangă. Un test la japoneză ar fi fost picătura care ar fi umplut paharul în mintea elevului de 16 ani.

Elevul de 16 ani este cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru tentativă de omor. El a fost audiat miercuri seară la Serviciul Omoruri si retinut pentru 24 de ore. 

Există suspiciuni potrivit cărora acesta ar fi într-o depresie nediagnosticată, potrivit unor surse din anchetă citate de Realitatea PLUS.

Și profesoara atacată a ajuns în fața procurorilor, a povestit exact ce s-a întâmplat. La fel au fost și câțiva elevi care au relatat ce știu în fața procurorilor.

O serie de anchete au fost deschise în acest caz, pe lângă cea a polițiștilor. Și Inspectoratul Școlar a deschis o anchetă și face verificări la Colegiul Ion Creangă.

Procurorii urmează să stabilească dacă actul elevului de 16 ani a fost sau nu premeditată

Mai multe mesaje au fost difuzate în spațiul public despre discuțiile cu o oră înainte de atac dintre elev și alți colegi înainte de ora de japoneză, de pe grupul clasei. 

La începutul orei, profesoara de japoneză ar fi anunțat clasa a X-a că urmează să le dea un test, însă a fost și momentul în care băiatul a atacat-o pe femeia de 26 de ani cu un cuțit, în zona gâtului. Femeia a fost rănită superficial în zona respectivă, iar ulterior, la fața locului au sosit medici, dar și polițiștii secției 14, o secție de poliție aflată foarte aproape de liceul respectiv. Profesoara a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar din Capitală, unde rana i-a fost suturată, iar apoi a fost lăsată să plece acasă..

Cu o oră înainte de atac, în timp ce mai mulți elevi discutau pe un grup de whatsapp despre lucrarea de control programată, tânărului îi vine ideea macabră și le spune că ar putea să o omoare pe profesoară. 

Elevii clasei la care presa profesoara care a fost înjunghiată în gât, miercuri, discutau pe un grup de WhatsApp înainte de oră dacă ar fi cazul să chiulească. Cel care a înjunghiat-o a scris: „Ar merita să o omor?”.

Elevul de 16 ani din București care a înjunghiat-o pe profesoară în timpul orei de curs le-a spus polițiștilor că „așa am simțit ca trebuie sa fac”, au declarat surse judiciare.

Sursa Realitatea

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button