HOROSCOP

Luna Plină în Zodia Balanță: Energia echilibrului și armoniei în relațiile tale

Semnul zodiacal Balanță aduce energia echilibrului, a balanței și a armoniei. Luna Plină în Balanță a avut loc pe 6 aprilie, la ora 07:34, ora Bucureștiului și va ajuta la stabilirea unui echilibru în viață, la activarea contactelor sociale și la dorința de a găsi partenerul ideal sau de a îmbunătăți relațiile existente.

Stăpânul Lunii pline, Venus, se deplasează prin semnul Taurului, unde are un statut puternic – control, ceea ce sporește potențialul pozitiv al Lunii pline din 6 aprilie. Un moment bun pentru a căuta compromisuri, a organiza proiecte comune, a semna contracte, căsătorii. În timpul Lunii pline (5-7 aprilie) puteți vedea distorsiunile într-o direcție sau alta și înțelegeți ce trebuie să faceți pentru a vă armoniza și a obține un echilibru, atât în viața personală, cât și în cea socială.

Balanța este singurul semn inanimat din zodiac și simbolizează contrariile ca bază a tuturor proceselor și stărilor, ca început al tuturor lucrurilor. O lună plină în Balanță te va ajuta să devii conștient de tine însuți, să te conectezi cu subconștientul tău, să îți armonizezi începutul spiritual și cel material, să te afli într-o poziție încrezătoare, fermă și mediatoare în viață.

Elementul Balanței este Aerul, ceea ce conferă acestui semn neutralitate, corectitudine, imparțialitate. În mitologia greacă, Dique este zeița adevărului, înțeles ca lege unică a ordinii lumii. Atributul Dique era balanța, ea era fiica zeului suprem Zeus și a celei de-a doua soții a acestuia, zeița justiției – Themis. Dike îl urmărește pe infractor cu o sabie în mâini și îl străpunge pe cel rău, păstrează cheile porții prin care trec căile zilei și ale nopții. Ea este cea care aplică justiția în cercul sufletelor. Ea este reprezentată sufocând și bătând nedreptatea.

În viața sa, omul se află în permanență sub influența diferitelor perechi de contrarii, pe care trebuie să le echilibreze și să le armonizeze – spiritual și material, masculin și feminin, personal și social, activitate și pasivitate etc. Acest proces este exact ceea ce guvernează Balanța și semnul său opus, Berbecul, fiind în acest sens axa centrală a întregului zodiac. Această axă împarte cercul zodiacal în emisfere interioară și exterioară, simbolizând conceptul de „Eu” (Berbec) și „Tu” sau „Noi” (Balanță).

Balanța este gardianul Legii și patronul jurisprudenței. Reprezintă justiția, judecata și legea karmei. Dacă omul însuși nu echilibrează energia din viața sa și nu cunoaște măsura, face pentru el legea karmei, sau justiția umană.

Energia dizarmonioasă a Balanței se poate manifesta prin fluctuații nesfârșite, îndoieli și instabilitate. Aceste „oscilații” constante în viață, incapacitatea de a stabili și de a menține relații, incapacitatea de a face alegeri și de a lua o poziție fermă.

Într-o variantă armonioasă, energia Balanței conferă o percepție estetică a lumii, capacitatea de a echilibra contrariile, de a realiza un echilibru și de a urma cu încredere calea mediană, adică de a păstra mijlocul de aur între ascetism și plăcere, fără a merge la extreme. Există o înțelepciune populară: mijlocul de aur este necesar în toate! Și ca o variantă: în toate este nevoie de moderație! Implicația este că orice extremă, în orice direcție, este de obicei și întotdeauna rea. Această abordare va conduce la cel mai favorabil rezultat.

Energia Balanței guvernează și banii, care reprezintă o energie de echilibru în multe relații umane. Dacă Venus, ca guvernator al Taurului și al Balanței, este afectată în horoscopul personal, atunci persoana respectivă are probleme materiale constante, o viață personală nefericită, iar în sfera afacerilor, crearea de parteneriate reciproc avantajoase eșuează. Consilierea astrologică este esențială într-un astfel de caz, cu ajutorul diferitelor tehnici se pot identifica cauzele eșecurilor și se pot găsi căi de ieșire din ciclul de necazuri.

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie este deosebit de favorabilă pentru lucrătorii din industria frumuseții, pentru creativi, avocați, diplomați și pentru cei care caută dragostea, romantismul sau un partener de afaceri. Luna se află în opoziție cu Jupiter în această lună plină – aveți grijă ce vă doriți! Jupiter poate da atât de mult încât nu poate duce cu el. Sau poate încuraja promisiuni pripite, entuziasm nebunesc. Sub un astfel de aspect, mulți oameni au tendința de a face prea mult din nimic și de a-și exagera nevoile, ceea ce poate duce la pierderea unei oportunități bune sau a unei reputații proaste.

Perioada 5-7 aprilie 2023 poate aduce cu sine multe tentații de a împrumuta mai mult, de a cheltui nejustificat de mult pe lucruri frumoase, de a împrumuta bani, de a face împrumuturi fără să te gândești deloc la faptul că va trebui să plătești înapoi și cu dobândă. Doar cei care vor reuși să pornească la timp „robinetul de oprire” vor putea face o resetare corectă a vieții lor pentru a identifica și elimina acele neajunsuri, bariere și obstacole care îi împiedică să fie o persoană sănătoasă, frumoasă și fericită. Iar luna plină din 6 aprilie oferă șansa de a-ți schimba viața în bine dacă urmezi principiul mijlocului de aur.

Dacă aspiri să câștigi popularitate, să atragi clienți, clienți, ajutor din partea unor persoane influente, profită de potențialul acestei luni pline. Este un moment bun pentru a lansa o reclamă, a ține o conferință sau a vă ocupa de afaceri externe. În acest sens, este important să respectați tradiția, să urmați legea, să fiți atenți la frazele manipulatoare și să încercați să le evitați.

Încercați să echilibrați materialul și spiritualul, nu alergați după profituri uriașe – ele vor veni ca o consecință, ca o recunoștință pentru eforturile voastre, dar puțin mai târziu. Lărgește-ți legăturile sociale, fii dispus să faci compromisuri și atunci energia Lunii pline în Balanță de pe 6 aprilie îți va aduce roade bune și rezultatele materiale dorite. Această lună plină îți va deschide multe oportunități în sfera profesională, precum și o modalitate rapidă și ușoară de a te simți din nou calm și echilibrat.

Jupiter în opoziție cu Luna plină în Balanță, guvernată de Venus în Taur, crește pofta de mâncare, exigență sporită față de gospodărie și partener, nemulțumire față de ceea ce se are. Cheia pentru a preveni comportamentele autodistructive este moderația prin autocontrol și principiul „mijlocului de aur”.

O altă posibilă manifestare a Lunii pline în opoziție cu Jupiter este un exces de atenție care se simte apăsător sau epuizant. Părinții și alte rude mai în vârstă sau publicul, vă pot invada viața privată. Prin urmare, chiar înainte de Luna Plină, este important să stabiliți corect limitele personale pentru a minimiza atenția inutilă asupra persoanei și activităților dvs. dacă nu aveți chef. Faptul de a fi prea deschis cu privire la sentimentele tale sau generos poate avea consecințe neintenționate, așa că, dacă tu sau cineva drag este în mod natural bun și generos, asigură-te că alții nu profită de acest lucru în detrimentul tău.

Luna plină din 6 aprilie poate aduce mari probleme pentru cei care au deja dificultăți cu autocontrolul sau cu dependența. Dar este, de asemenea, o lună plină care te învață să vezi lucrurile până la capăt, cântărind argumentele pro și contra înainte de a lua o decizie. Fiind semnul opus Berbecului, Balanța este responsabilă de întruchiparea practică și concretă a impulsurilor creative, precum și de nevoia de echilibru și de proporții.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button