ANCHETE

Ministrul Marcel Boloș conduce campania de imagine a liderilor PNL din Iași, supuși anchetelor DNA și DIICOT

Controversatul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a pornit o campanie de imagine pentru anumiți lideri locali ai PNL, fapt, pentru care ieri a dus doi comisari europeni față-n față cu doi lideri liberali din Iași aflați în vizorul DNA și DIICOT.

Dalmațienii liberali de top de la Iași

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de către Marcel Boloș, ne-a anunțat ieri doi comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicolas Schmit, s-au aflat la Iași pentru lansarea politicii de coeziune de la Palatul Culturii, dar și pentru vizitarea unor obiective finanțate cu fonduri europene din județele Iași și Vaslui.

Numai că amfitrionii celor doi comisari europeni despre care vorbește Marcel Boloș sunt doi dalmațieni baroni liberali- primarul liberal al municipiului Iași- Mihai Chirică, și președintele PNL al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. Ambii sunt cercetați de către DNA și DIICOT (vezi FOTO).

Chirică și Alexe, braț la braț cu Ferreira și Schmit

Costel Alexe a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2022, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare, alături de fostul director general al combinatului siderurgic Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, acuzat de dare de mită, delapidare şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Dar, recent, Instanța Supremă a trimis înapoi la DNA dosarul în care baronul liberal Costel Alexe este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare. Celălalt amfitrion al celor doi comisarii europeni este edilul Mihai Chirică care mai mult a stat prin sediile DNA și DIICOT decât la primărie, fiind încă susținut de PNL.

Însă, cei doi comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicolas Schmit n-au nicio vină că au stat față-n față cu doi clienți ai DNA și DIICOT, ci ministrul Marcel Boloș și armata sa de secretari de stat și băgători de seamă pe care a teleportat-o la Iași, dar și ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi.

Sursa Puterea

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button