CULINAR

Pască fără drojdie: o rețetă simplă

Dacă tu sau cei dragi nu mâncați aluat cu drojdie din anumite motive, puteți găti Pasca fără drojdie. O decizie minunată pentru masa de Paști!

Ingrediente:
400 g de făină
60 g de unt
300 ml lapte
2 ouă
1 lingură de zahăr
½ linguriță de sifon
½ lingură de migdale
½ lingură de fructe confiate
4 linguri de suc de lămâie
coajă de ½ lămâie
vanilie

Mod de preparare

Se amestecă untul cu gălbenușurile de ou și zahărul, turnând sucul de lămâie câte o picătură pe rând.

Se adaugă făina, laptele, vanilia, coaja, migdalele măcinate și fructele confiate.

Se frământă totul împreună și, la final, se adaugă bicarbonatul de sodiu și albușurile bătute.

Odată ce bicarbonatul de sodiu și albușurile sunt în aluat, nu-l frământați intens și pentru mult timp.

Se coace la 180-200°C timp de 40-50 de minute.

Sărbători fericite!

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button