EXTERNE

Germania redimensionează liberalizarea canabisului după discuțiile cu UE

Guvernul Germaniei a prezentat miercuri planuri reduse de liberalizare a normelor țării privind canabisul, inclusiv prin dezincriminarea posesiei unor cantități limitate și prin permiterea membrilor „cluburilor de canabis” fără scop lucrativ să cumpere marijuana în scopuri recreative.

Într-o a doua etapă, oficialii germani au în vedere, de asemenea, înființarea unor proiecte de testare regionale pentru a vinde canabis prin „lanțuri de aprovizionare comerciale”, a declarat ministrul sănătății, Karl Lauterbach. Însă propunerea diferă de cea pe care acesta a prezentat-o în octombrie, care prevedea permiterea vânzării de canabis adulților din întreaga țară în puncte de vânzare autorizate.

Guvernul german a revizuit planul în urma discuțiilor cu Comisia executivă a Uniunii Europene. Ministrul agriculturii Cem Özdemir a declarat că legislația UE „ne stabilește limite pe care trebuie să le respectăm, dar despre care voi spune, de asemenea, că le împingem”.

Lauterbach a avertizat tot timpul că guvernul va continua cu planul său inițial doar dacă va primi undă verde din partea UE.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button