ANCHETE

Cetățean italian condamnat la 5 ani de închisoare pentru agresiune sexuală împotriva a trei fetițe în România

Judecătoria Bârlad a pronunțat pe 12 aprilie sentința în cazul cetățeanului italian acuzat de agresiune sexuală împotriva a trei fetițe cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani. Victimele erau prietenele fiicei bărbatului, iar una dintre ele l-a filmat în timp ce o agresa, temându-se că altfel nimeni nu o va crede.

Magistrații instanței din Bârlad au decis condamnarea cetățeanului italian la câte o pedeapsă de trei ani pentru fiecare faptă. În urma contopirii pedepselor, instanța a dispus condamnarea la 5 ani de închisoare în regim de detenție. Timp de cinci ani după executarea pedepsei, bărbatului îi este interzis să se apropie de victime la o distanță mai mică de 20 de metri. În plus, judecătorii l-au obligat să achite celor trei fetițe 50.000 de lei daune morale. Sentința judecătoriei nu este definitivă.

Demascat de victime Stabilit în România după ce s-a căsătorit cu o femeie din județul Vaslui, bărbatul agresa fetițele pe cale le invita în locuință să se joace cu fiica sa în vârstă de 8 ani. Una dintre copile l-a filmat pe bărbat în timp ce o agresa.    „Momentele în care inculpatul o atinge pe persoana vătămată în vârstă de 11 ani, în zonele intime, respectiv în zona genitală, au fost filmate cu telefonul mobil de către aceasta, din filmare rezultând că atingerile au durat aproximativ 30 de secunde. La un moment dat inculpatul a încercat să se uite în telefonul persoanei vătămate să vadă ce face, motiv pentru care aceasta a oprit filmarea și a închis telefonul”, au precizat procurorii. 

„Am decis să-l filmez, altfel nu m-ar fi crezut nimeni”, a declarat fetița și la audieri.  Ea a povestit că, de aproximativ două săptămâni, în momentul în care mergea în vizită la prietena ei mai mică, tatăl ei avea un comportament nepotrivit. O altă fetiță și-a alertat mama prin SMS. Fetița împreună cu sora ei rămăsese să doarmă peste noapte cu fiica italianului. Soția acestuia ceruse acordului părinților. „Mami, sunt foarte speriată”, i-a scris fetița pe telefon, povestindu-i cum tatăl prietenei sale a intrat în camera în care dormeau și a început să o mângâie în zonele intime.

A recunoscut faptele pentru o pedeapsă mai blândă Inițial, bărbatul de 58 de ani a negat acuzațiile, afirmând că fetițele fabulează. Ulterior, în fața judecătorilor, și-a recunoscut în totalitate faptele, beneficiind astfel de o reducere a limitelor de pedeapsă cu o treime. În România, agresiunea sexuală împoreiva unui minor se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Sursa Libertatea

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button