SOCIAL

Băiețel român ucis de iubitul mamei. Cei doi i-au băgat trupul într-o geantă și l-au aruncat într-un lac

Bătăi cu curele, pumni: Raul, în vârstă de 9 ani, a trebuit să îndure o mulțime de abuzuri până când corpul său nu a mai putut suporta. La sfârșitul lunii ianuarie, copilul decedat a fost pus într-un sac de sport și aruncat în Houtdok, o cunoscută zonă de agrement din Ghent. Corpul său a fost găsit în apă abia joia trecută. Mama sa, Y.M., în vârstă de 30 de ani, a fost plasată în arest. Însoțitorul ei, N.C., un cetățean român în vârstă de 34 de ani, a fost arestat în Olanda.

Tânărul român locuia împreună cu sora sa de 11 ani, cu mama sa și cu partenerul acesteia în Afrikalaan, în apropiere de Dampoort din Gent. „În ultimele săptămâni, copilul a fost abuzat grav de tatăl său vitreg”, a declarat o sursă pentru Het Laatste Nieuws. În seara tragediei, în loc să alerteze serviciile de urgență, mama și prietenul ei au decis să pună cadavrul lui Raul într-un sac împovărat cu pietre. Apoi l-au aruncat în apă la un kilometru distanță, la Houtdok.

Timp de luni de zile, faptele au rămas ascunse, până când un mesaj text ciudat al mamei a ajuns la un unchi care trăiește în Germania, din care s-a putut deduce că copilul fusese ucis. Bărbatul a plecat imediat în Belgia. Băiatul se afla la școală. Nu este clar de ce dispariția sa nu a fost raportată timp de luni de zile. Școlii i s-a cerut în mod explicit să nu vorbească cu presa.

Anchetatorii au interogat-o pe mama lui Raul și pe sora sa de 11 ani, dar declarațiile lor nu s-au potrivit. Inițial, Y.M. a declarat că fiul ei a căzut de la mansardă pe 31 ianuarie. Fiica sa a explicat că cuplul se dusese la Houtdok cu o geantă de sport. Când a fost confruntată cu această versiune, Y.M. a recunoscut în cele din urmă că prietenul ei îl lovea pe băiat. Amândoi lucrau într-o măcelărie din Zele, unde inspecția socială a descins de mai multe ori, suspectând dumping social. Potrivit mamei, iubitul ei, N.C., a obligat-o să-i dea salariul, iar când ea a refuzat, a început să-i bată pe copii.

La Houtdok, anchetatorii au sondat fundul apei și au găsit cadavrul copilului într-un sac de sport, îngreunat cu pietre. A fost numit un judecător de instrucție, iar mama a fost plasată în arest.

Tatăl vitreg, a fost arestat în satul Bakel din Olanda, a anunțat sâmbătă procuratura. Suspectul se va prezenta luni în fața unui tribunal din Amsterdam pentru a fi predat autorităților belgiene.

Sora mai mare a lui Raul a fost predată unchiului ei, care s-a întors în Germania. Pe rețelele de socializare, membrii familiei i-au adus un omagiu băiatului. „Viața ta a fost prea scurtă, Raul”, se arată în legenda unei compilații de fotografii cu mica victimă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button