SOCIAL

Prognoza meteo 19 aprilie: Înnorări şi ploi în majoritatea regiunilor, temperaturile scad sub normalul perioadei

Miercuri avem înnorări şi ploi în majoritatea regiunilor. În jumătatea sud-vestică se strâng cantităţi mari de apă, iar vântul are intensificări la munte, în sud şi în centru.

Maximele pleacă de la 9 grade în Bucovina şi ajung la 18-19 grade în vest şi în nord-vest.

În Dobrogea şi Bărăgan apar mai multe serii de averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Temperaturile scad faţă de duminică şi vor fi între 12 și 16 grade – valori sub normalul perioadei.

La fel va fi şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Înnorările persistă şi o să vină câteva reprize de ploi abundente. Se face mai răcoare faţă de ziua trecută şi luni vor fi cel mult 15 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, găsim tot atmosferă închisă, cu averse zdravene şi temperaturi în uşoară scădere faţă de duminică. Nu vor fi mai mult de 13 grade, însă în Bucovina maximele se opresc la 9 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem vreme ceva mai bună. Vor fi şi perioade însorite, dar şi ploi temporare. Se mai răceşte puţin; de fapt, maximele ajung la valori normale, în jur de 18-19 grade.

În ţinuturile vestice vedem puţin soarele printre nori, dar şi pe-aici apar averse zgomotoase. În unele zone se strâng cantităţi mari de apă, iar temperaturile ajung tot la 18-19 grade.

În Transilvania plouă destul de mult, iar în zonele înalte de munte ninge sau cade lapoviţă. Soarele se arată trecător, iar vântul are intensificări şi ajunge la viteze de 50 de km/h. Maximele ajung la 18, în vestul provinciei, pe la Alba Iulia.

În Oltenia urmează o zi mohorâtă, cu averse posibil însoţite de descărcări electrice. Se vor strânge cantităţi mari de apă, de peste 25…40 de litri pe metru pătrat. Vântul are intensificări, iar temperaturile, în scădere faţă de ieri, se opresc la 16 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în sudul ţării: înnorări persistente, mai multe reprize de ploi abundente şi un vânt cam insistent. Şi pe-aici se răceşte faţă de ziua trecută: duminică s-au atins 22 de grade în Lunca Dunării, dar luni maximele se opresc la 18 grade, pe la Giurgiu.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti avem vreme instabilă şi în jur de 15 grade la amiază – o valoare sub normalul perioadei. Mai vin câteva serii de averse, pot fi şi descărcări electrice, iar vântul suflă cam nervos şi atinge viteze de 45 de km/h. La noapte continuă să plouă, iar temperatura coboară până la 8 grade.

Vremea azi, la munte

Instabilitatea persistă şi în zonele de munte. Aversele apar în majoritatea masivelor, iar în Orientali şi în Meridionali vor lăsa în urma peste 25…40 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul prinde putere şi se mai răceşte puţin.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, marți avem tot vreme instabilă, înnorări persistente, alte serii de averse şi un vânt activ. Temperatura creşte puţin şi se vor înregistra 16 grade.

Cam la fel va fi vremea şi miercuri: cer acoperit, perioade cu averse – posibil, însoţite de descărcări electrice şi un vânt cam insistent. Maxima se opreşte la 15 grade.

Joi se încălzeşte uşor şi se ating 17 grade. Se arată puţin şi soarele, dar, din când în când, mai vin câteva reprize de ploaie.

La munte, nici marți nu scăpăm de ploi. În zona înaltă, trecător, ninge sau cade lapoviţă, iar vântul are unele intensificări. Vedem puţin şi soarele, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de luni.

Ziua de miercuri ne aduce tot vreme instabilă. O să plouă destul de abundent în unele zone, iar la peste 1.700 de metri apar precipitaţii mixte.

Atmosfera se menţine instabilă şi joi, dar se mai încălzeşte puţin. Vin alte serii de averse, însă doar izolat se mai pot strânge cantităţi mari de apă. Pe creste mai apar ceva ninsori şi lapoviţa şi tot pe-acolo se înteţeşte vântul.

Sursa: Pro TV

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button