ANCHETE

OMV se alătură Camerei de Comerț germano-rusă pentru a-și menține relațiile economice din Rusia

Grupul austriac de petrol și gaze OMV și-a anulat afacerile în Rusia, dar nu dorește să întrerupă complet relațiile economice.

În ciuda războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei, compania austriacă de petrol și gaze OMV, proprietarul Petrom din România, nu vede în prezent nicio modalitate de a-și vinde afacerile rusești. În schimb, compania se alătură acum oficial Camerei de Comerț germano-rusă (AHK) cu „OMV Russia Upstream”, un lobby pentru afacerile germane din Rusia, scrie Puterea.

Conform Handelsblatt, un interviu care a fost trimis în buletinul informativ al membrilor AHK atunci când filiala s-a alăturat companiei a provocat iritare: „Rusia oferă un potențial enorm din toate punctele de vedere”, explică decizia Andreas Böldt, șeful OMV Russia Upstream GmbH. Managerul a continuat explicând că apreciază în mod deosebit „ofertele culturale diverse, creativitatea și deschiderea minții ale oamenilor și diferitele peisaje și regiuni naturale” din Rusia.

Întrebată, o purtătoare de cuvânt a OMV a confirmat că filiala rusă s-a alăturat grupului de interese, dar OMV a fost membru al AHK în Rusia de ani de zile. Acum doar cu agenția înregistrată în Rusia. Tocmai și-a reînnoit calitatea de membru.

În buletinul informativ al Camerei, Böldt vorbește despre avantajele comunității: „Ca și companie individuală, este dificil să convingi autoritățile și birourile să asculte”, AHK are „o cu totul altă pondere în abordarea intereselor legitime ale companiilor”

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button