POLITICĂ

Vicepreședintele PNL afirmă că pensia de 18.000 lei a lui Ciucă nu este mare: Gloanţele treceau pe lângă urechile domniei sale

Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu este de părere că pensia de 18.000 de lei a președintelui său de partid, Nicolae Ciucă, nu este una mare, deoarece acesta a fost în teatrele de operațiuni.  

Gorghiu, care este și preşedinte interimar al Senatului, a spus miercuri într-o emisiune televizată că legea pensiilor speciale va trece în această sesiune parlamentară.

Ea a declarat că s-a ajuns la un consens politic şi că toți au ajuns la concluzia că trebuie ajustate aceste pensii speciale, deoarece nimeni nu este de acord ca o pensie să fie mai mare decât ultimul salariu.

Dacă ne uităm la tabelul cu responsabilii, în dreptul pensiilor de serviciu responsabil este Ministerul Muncii. Asta e realitatea, Când ţi-ai asumat răspunderea de ministru al muncii ştiai că ai şi pensiile de serviciu, că ai şi legea salarizării de elaborat, sunt jaloane în PNRR, va trebui să punem cu toţii umărul, să avem o lege bună, croită bine pentru că ne va afecta pe toţi”, a precizat Gorghiu.

Despre pensia de 18.000 de lei a premierului Ciucă, Alina Gorghiu a arătat că raportat la pensia unui român, normal, aceasta poate fi considerată că e mare, dar ”dacă ne gândim că a fost şeful statului major, că a fost în teatrele de operaţii, şi gloanţele treceau la propriu pe lângă urechile domniei sale, este o pensie mică”.

Nu Ciucă şi-a scris fluturaşul pe pensie, asta este legea, legile succesive pe care Parlamentul le-a votat”, a mai menţionat ea.

Sursa Pro TV

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button