ECONOMIE

Cât costă apartamentele în zece orașe din România? Statistica prețurilor în Brașov și prețuri record în Cluj-Napoca

O monitorizare a prețurilor apartamentelor vândute în zece orașe din România scoate în evidență câteva date statistice.

Evoluția prețurilor apartamentelor în blocuri vechi sau nou construite este realizată lunar de portalul Imobiliare.ro.

Potrivit raportului aferent lunii martie 2023, prețul mediu al metrului pătrat într-un apartament vândut în România este de 1.433 de euro, în creștere cu 3,2% comparativ cu martie 2022.

În statistica întocmită și publicată pe Imobiliare.ro ies în evidență două aspecte.

Primul este legat de orașul Brașov, unde s-a înregistrat o creștere de 1,5% a prețurilor apartamentelor în martie 2023, comparativ cu februarie 2023. Este cea mai importantă evoluție la nivelul României, în condițiile în care în restul țării prețurile au stagnat comparativ cu luna precedentă sau chiar au scăzut ușor.

Prețul mediu al unui metru pătrat în Brașov a ajuns la 1.596 €/mp, în creștere cu 24 de euro comparativ cu februarie.

Pe de altă parte, monitorizarea arată că orașul Cluj-Napoca are, de departe, cele mai mari prețuri la imobiliare din România.

„Piața rezidențială nouă a avut loc un avans de 1,3% în martie (de la 2.507 la 2.540 de euro pe metru pătrat), comparativ cu februarie”, arată Imobiliare.ro.

Comparativ, „media de preț a unităților locative nou-construite în București a stagnat la 1.452 de euro pe metru pătrat”.

Practic, diferența de preț între metrul pătrat nou-construit la Cluj-Napoca și București a ajuns în acest moment la 1.088 de euro.

Sursa Ziare.com

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button