MOLDOVA

Medvedev afirmă că Republica Moldova nu există. “Șefii locali au vândut-o României, devenind trădători de patrie”

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei şi actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a atacat dur autoritățile de la Chișinău, după o declarație a premierului Dorin Recean, conform căreia mai mulți oficiali ruși, inclusiv Vladimir Putin, ar avea interdicție de intrare în Republica Moldova.

Dmitri Medvedev a comentat în termeni jignitori afirmaţia făcută de şeful guvernului de la Chişinău, care anunţase la televiziune că a fost întocmită o „listă neagră” cu oficiali din Federaţia Rusă declaraţi indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova.

„O creatură misterioasă pe nume Recean a spus că nici președintele Rusiei, nici alți oficialii ruși nu vor putea intra în țara sa – Moldova. Ei bine, în primul rând, nimeni nu merge acolo acum. Poate cândva, mai târziu…”, a scris Dmitri Medvedev, pe Telegram.

În plus, fostul preşedinte al Federaţiei Ruse contestă însăşi existenţa Republicii Moldova ca stat. „Și, în al doilea rând, nu mai există un astfel de stat. Șefii locali l-au vândut României, devenind trădători ai patriei. Și nu are rost să vorbesc cu ei despre nimic. Lasă oamenii să se ocupe de ei. Și, în cele din urmă, să decidă cine sunt – moldoveni sau români”, a mai spus Medvedev.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button