SĂNĂTATE

Plante medicinale pentru depresie și anxietate: cum să îți îmbunătățești starea fără medicamente

Mulți oameni sunt familiarizați cu depresia și anxietatea crescută și nu este întotdeauna necesar să ia medicamente pentru a-și îmbunătăți starea – în cele mai multe cazuri, plantele medicinale vor ajuta. Diminuarea interesului, oboseala constantă, lipsa de energie, insomnia și tensiunea constantă sunt simptome pe care toată lumea le-a experimentat. Depresia are mai multe fațete, iar simptomele pot varia. Și nu este întotdeauna o trăsătură de personalitate, ci o boală care poate fi tratată.

Starea în care o persoană se simte constant vinovată, nu vede nicio perspectivă și își pierde complet liniștea – acestea sunt simptomele care te fac să te întrebi dacă ar trebui să mergi la un să te consulți cu un terapeut și să identifici posibilele tulburări din organism, cum ar fi avitaminoza, probleme cu sistemul nervos sau boli cronice.

Psihoterapeuții pot fi ajutați de preparate și plante medicinale, care, spre deosebire de antidepresivele chimice, nu au efecte secundare, nu creează dependență, nu creează alergii sau probleme cardiace.

Sunătoarea poate fi folosită pentru a ajuta la refacerea sistemului de apărare al organismului, fiind o modalitate eficientă de combatere a virușilor și bacteriilor. Sunătoarea poate crește tensiunea arterială și libidoul. Infuzia de Hypericum este eficientă pentru depresia postpartum. Dar planta este contraindicată persoanelor cu tensiune arterială ridicată și cu o sensibilitate deosebită a pielii la lumina soarelui.

Oamenii de știință au dovedit în peste 60 de studii că această plantă este un antidepresiv unic.
Iarba de salvie. Salvia este inclusă în majoritatea preparatelor pe bază de plante pentru combaterea depresiei, precum și pentru efectul său calmant; este prescrisă pentru insomnie, pentru îmbunătățirea vitalității și eficienței. Planta combate perfect infecțiile din gură, face față perfect bolilor tractului respirator superior, organelor de reproducere, poate elimina inflamațiile la nivelul articulațiilor, iar salvia ameliorează menopauza și are un efect benefic asupra tratamentului infertilității.

Ginsengul este un adaptogen natural și un puternic antidepresiv. Ginsengul este practic principalul remediu folosit în medicina chineză și, pe bună dreptate, poate vindeca multe probleme de sănătate și elimina influența factorilor de mediu nefavorabili. Restructurarea naturală a organismului îi permite acestuia să tolereze mai bine influențele externe agresive și să lupte împotriva imunității reduse și a afecțiunilor asociate cu depresia.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button