LIFESTYLE

Câte ori să fertilizezi trandafirii primăvara, astfel încât să înflorească toată vara

Pentru ca trandafirii să înflorească bine, au nevoie de o îngrijire adecvată – protecție împotriva înghețului, tăiere la timp, combaterea și tratarea dăunătorilor, dacă este necesar. Dar, mai presus de toate, trebuie să-i hrăniți corespunzător cu îngrășăminte și substanțe nutritive. Hrănirea trandafirilor primăvara asigură o înflorire blândă și pentru o perioadă lungă de timp.


De ce îngrășăminte au nevoie trandafirii primăvara
Trandafirii au nevoie de microelemente nutritive și substanțe organice pentru creștere și înflorire, iar acestea pot fi obținute atât din îngrășăminte minerale, cât și din îngrășăminte organice. Fosforul este necesar pentru a încuraja formarea multor muguri. Azotul este necesar pentru creșterea verde. Dar dacă hrăniți excesiv tufele cu azot, se vor forma mulți muguri verzi în detrimentul mugurilor. Vor fi mai puține flori, arbuștii vor prolifera foarte mult, vor acumula masă foliară, iar înflorirea lor este puternic întârziată.

Fertilizarea trandafirilor cu îngrășăminte minerale
La fertilizarea trandafirilor, se folosesc atât îngrășăminte fosfor-potasiu, cât și îngrășăminte azotate – acestea ajută trandafirii să înflorească mai repede și mai bine și să formeze mai mulți muguri. Humatul de sodiu este un bun stimulator de înflorire și poate fi folosit pentru a pulveriza trandafirii înainte de înflorire. Hrănirea cu potasiu și sare de potasiu pregătește arbuștii pentru iarnă și afectează, de asemenea, mărimea florilor.

Aplicați nitrat de calciu pentru a crește înflorirea în timpul apariției mugurilor. Pentru a preveni eventualele boli, aplicați sulfat de potasiu la sfârșitul lunii mai. Nitratul de amoniu poate fi aplicat sub arbust înainte de așternut.

Fertilizarea de primăvară a trandafirilor cu îngrășăminte organice
Aplicați îngrășământ organic la trandafiri când frunzele sunt verzi. Trandafirii tineri beneficiază în special de aplicarea de îngrășământ organic. Pentru fertilizarea trandafirilor se poate folosi gunoi de grajd de pasăre, bălegar de vacă sau de cal.

Gunoiul de grajd de găină ar trebui să fie pregătit. Pentru aceasta, gunoiul de grajd descompus de pasăre se diluează cu apă în proporție de unu la zece, se lasă timp de 5 zile și apoi se diluează o parte din infuzie în 3 părți de apă. Dejecțiile proaspete de pui se dizolvă în apă în proporție de unu la douăzeci. Aveți grijă cu gunoiul de grajd de găină, deoarece o supradoză de acesta poate provoca arsuri la nivelul sistemului radicular.

Bălegarul de vacă se diluează în apă în proporție de unu la zece, se infuzează, apoi se diluează din nou cu apă în proporție de unu la doi. Ca îngrășământ organic, se poate folosi o infuzie de plante și se poate stropi pe frunze. Alternați fertilizarea cu îngrășământ organic de preferință pentru o dezvoltare armonioasă și o înflorire luxuriantă.

Cât de des și cu ce trebuie să vă fertilizați trandafirul pentru a-l menține sănătos și înflorit
Prima fertilizare a trandafirului se face la începutul primăverii, de obicei imediat după prima tăiere, când mugurii se umflă. Se aplică 300 de grame de gunoi de grajd descompus sau compost și 25-30 de grame de nitrat de amoniu pe plantă.

Al doilea pansament trebuie aplicat atunci când lăstarii sunt în creștere, la aproximativ 2 săptămâni după primul. Udați arbuștii cu o infuzie de bălegar de vacă sau de gunoi de grajd și, de asemenea, cu un îngrășământ compus. În cazul în care nu există îngrășământ, trebuie aplicat nitrat de amoniu, sare de potasiu sau superfosfat dublu.

A treia fertilizare obligatorie se efectuează la apariția mugurilor. Îngrășămintele organice includ infuzia de apă din balegă de vacă, gunoi de grajd de pasăre sau iarbă. Ar trebui să se folosească îngrășăminte minerale cu un conținut mai mare de fosfor. A patra fertilizare se efectuează după primul val de înflorire – se aplică compost sub tufe, solul este stropit cu un îngrășământ complex. Al cincilea îngrășământ se aplică după al doilea val de înflorire, dar în timpul verii.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button