SĂNĂTATE

Nu mai alergați la toaletă noaptea: 4 sfaturi importante

Trezirea în mijlocul nopții pentru a merge la toaletă este teribil de neplăcută. În plus, vizitele nocturne la toaletă pot perturba somnul familiei.

Atunci când trebuie să vă ridicați de mai multe ori în timpul nopții pentru a merge la toaletă, nu este întotdeauna posibil să dormiți bine. Nevoia de a se trezi noaptea pentru a face pipi se numește nicturie și apare la 75% dintre femeile de peste 40 de ani, relatează Womans World și recomandă patru deșteptăciuni pentru a reduce numărul vizitelor nocturne la toaletă.

Pune-ți picioarele în sus și poartă ciorapi
După o zi lungă, relaxați-vă punându-vă picioarele deasupra inimii. Așezați-vă picioarele pe o pernă moale cu o oră înainte de culcare vă va ajuta să vă goliți complet vezica în timpul ultimei urinări înainte de culcare, spun cercetătorii de la Clinica Cleveland. Purtarea ciorapilor de compresie înainte de culcare este, de asemenea, cunoscută pentru a ajuta la controlul vezicii urinare.

Respiră ușurat
Dacă vă treziți pentru a merge la toaletă și aveți dificultăți în a adormi, respirați lent și profund timp de două minute. Acest lucru activează nervul vag, care încetinește ușor ritmul cardiac, astfel încât vă puteți relaxa și adormi.

Mănâncă semințe de dovleac
Pentru a opri problemele vezicii urinare înainte de a începe, mâncați o mână de semințe de dovleac cu o oră înainte de culcare. Aceste semințe puternice stimulează nivelul de testosteron, care, la rândul său, ajută la întărirea mușchilor podelei pelviene pentru a menține controlul vezicii urinare. Semințele ajută, de asemenea, la relaxarea mușchilor din peretele vezicii urinare, crescând astfel capacitatea de a reține urina și reducând frecvența urinării.

Adăugați condimente
Mâncarea picantă va irita vezica urinară, dar administrarea unui supliment alimentar cu capsaicină – compusul care dă condiment piperului cayenne – poate ameliora nicturia prin creșterea cantității de lichid pe care vezica urinară o poate reține. Acest lucru distrage atenția nervilor hiperactivi care îi spun creierului tău că trebuie să mergi la toaletă.

Cu toate acestea, înainte de a urma aceste sfaturi, ar trebui să vă consultați medicul și să excludeți orice problemă de sănătate.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button