EXTERNE

Tânără diagnosticată cu cancer în stadiul 3: Ce simptome neobișnuite avea

Râgâiala constantă poate fi neplăcută, dar este, de asemenea, modul în care corpul tău îți spune că ceva nu este în regulă.

Bailey McBreen, în vârstă de 25 de ani, din Tampa, Florida, a povestit cum a fost diagnosticată cu cancer în stadiul trei – iar primul semn de avertizare a fost râgâitul crescut.

„Nu m-am gândit niciodată că ar putea avea legătură cu o boală atât de teribilă”, a spus Bailey McBreen. Asistenta din Florida s-a simțit „devastată” după ce a aflat că râgâitul ei continuu era de fapt un simptom al cancerului.

Într-un interviu acordat publicației, fata și-a amintit un moment ciudat când a început să râgâie frecvent, începând cu anul 2021.

„Râgâiam de cinci până la zece ori pe zi”, a declarat ea pentru publicație. ‘A fost un fenomen anormal pentru mine. Înainte o făceam foarte rar”.

Fata a spus că „nu s-a gândit prea mult” la acest lucru și a încetat să îl mai numere ulterior. Cu toate acestea, în februarie 2022, ea a început să sufere de reflux acid, pe care medicii l-au respins ca fiind un simptom al anxietății sale.

McBreen a explicat că starea ei de sănătate a început să se deterioreze la începutul acestui an din cauza unor dureri „intolerabile”, a pierderii poftei de mâncare și a incapacității de a merge la toaletă.

Ca asistentă medicală, ea a avut încredere în instinctul ei că avea un fel de obstrucție și a mers rapid la spital. O tomografie computerizată a dezvăluit ulterior că avea cancer de colon în stadiul 3 și o tumoare care îi obstrucționa intestinul gros. Fata a recunoscut că a fost șocată de faptul că râgâitul ei excesiv a dus la un diagnostic atât de amețitor.

„Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi legat de o boală atât de oribilă”, a spus ea. „Îmi amintesc că primul lucru pe care l-am putut spune a fost: „Nu sunt pregătită să mor”. Niciodată în viața mea nu m-aș fi gândit că orice simptom vag pe care îl aveam era de fapt cancer de colon în stadiul 3″.

McBreen a spus că ea credea că râgâitul continuu era legat de boala de reflux gastroesofagian, care a început la o lună după ce a observat râgâitul. Potrivit Clinicii Mayo, boala de reflux gastroesofagian (GERD) apare atunci când acidul gastric se întoarce continuu în tubul care face legătura între gură și stomac (esofagul).

„Râgâiala excesivă nu este un semn tipic al cancerului colorectal, dar oncologul meu mi-a spus că a fost probabil începutul simptomelor mele”, a adăugat ea. „HERH a fost un simptom în cazul meu, deoarece tumora mea ducea încet la obstrucția completă a intestinului”.

În urma diagnosticului, McBreen, care a dus întotdeauna un stil de viață sănătos și activ, a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență pentru a îndepărta tumora în ianuarie, înainte de a începe chimioterapia, care va dura până în august. Ea i-a îndemnat și pe alții să își asculte corpul și să își monitorizeze sănătatea dacă observă ceva neobișnuit.

„În cele 10 luni de dinainte de a fi diagnosticată, am fost de fapt cea mai sănătoasă pe care am fost vreodată”, a spus ea. „Făcusem exerciții fizice de cinci sau șase ori pe săptămână timp de cel puțin 14 luni”.

„Orice lucru care este nou pentru tine, chiar dacă este altfel considerat normal, trebuie să fie luat în considerare”, a continuat McBreen. „Nu m-am gândit la nimic în legătură cu râgâiala mea pentru că era un lucru „normal”. Este important să îți asculți corpul”.

Cancerul colorectal, sau cancerul colorectal, este al treilea cel mai frecvent cancer din lume, după cancerul pulmonar și cel de sân. McBreen a fost diagnosticat cu cancer colorectal la vârsta de 24 de ani – cu mult înainte de vârsta recomandată pentru screening și un memento al modului în care cancerul colorectal este în creștere în rândul tinerilor.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button