MOLDOVA

Un funcționar al primăriei Chișinău a fost reținut în dosarul delapidării fondurilor pentru refugiații din Ucraina (FOTO)

Centrul Național Anticorupție (CNA) din Moldova a anunțat că șeful Direcției Sănătate și Asistență Socială din Chișinău, Boris Gîlcă, și un angajat au fost reținuți pentru trei zile într-un caz de delapidare a fondurilor destinate ajutorării refugiaților din Ucraina.

Potrivit anchetei, suspecții au acționat în complicitate cu funcționarii responsabili de Centrul de cazare temporară din capitala moldovenească.

Împreună, aceștia au sustras sistematic produse alimentare și alte bunuri stocate în depozitul centrului și cumpărate cu bani de la buget, donații ale cetățenilor și granturi străine.

Potrivit CNSC, suspecții au furat în loturi mari produse alimentare, electrocasnice mari și mici, mobilier și lenjerie de pat.

În timpul perchezițiilor, în posesia deținuților au fost găsite mai multe cutii cu produse alimentare și de igienă, cuptoare cu microunde, aragazuri electrice, un aspirator, saci de dormit și ustensile care ar fi fost furate din depozit.

Procurorii continuă să investigheze.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button