ANCHETE

Fostul șef DIICOT, acuzat de comportament abuziv față de doi polițiști de la rutieră (VIDEO)

Inspecţia Judiciară a anunţat că s-a sesizat din oficiu şi va efectua verificări pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare de către procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al CSM, în timpul dialogului pe care acesta l-a purtat cu echipajul de poliţie care l-a oprit în trafic.

“În urma apariţiei înregistrării video în care domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare şi va efectua verificări pentru a clarifica circumstanţele incidentului şi a evalua comportamentul magistratului în timpul interacţiunii cu echipajul de poliţie”, se arată în comunicatul public transmis de Inspecţia Judiciară.

Filmarea a fost realizată în timpul nopții când echipajul de la rutieră l-a oprit pe procurorul Daniel Horodniceanu pentru că ar fi efectuat o depășire fără să semnalizeze.

Daniel Horodniceanu, acuzat de comportament abuziv față de doi polițiști de la rutieră

Fostul șef al DIICOT, actual vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu și-a pierdut cumpătul atunci când i s-a cerut să se legitimeze de către echipajul de la rutieră.

“Sunt procuror şef Horodniceanu de la Crimă Organizată, nu mă cunoaşteţi, de ce nu mă cunoaşteţi oare? (…) Eu am să vă dau legitimaţia mea de procuror. Vă mai întreb încă o dată: de ce m-aţi oprit?”, spune procurorul conform înregistrării video publicată de jurnalist.ro.

“Sunteţi foarte scrupuloşi la datorie, văd. (…) Ce faceţi dumneavoastră la ora asta, faceţi patrulă pe strada principală dintr-un sat? (…) Am să vorbesc cu şeful IPJ”, mai spune magistratul, care continuă: “Nu văd cum aţi putea să aveţi tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crima organizată. (…) Eu sunt în măsură să fac orice, din cauza mea aveți un 15 % la salariu, în favoarea dumneavoastră, eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016 și dumneavoastră ați luat 15%”.

Sursa Fanatik

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button