RĂZBOI

Război în Ucraina – Ziua 440: Rușii au atacat Ucraina cu 35 de drone iraniene – Statul Major al AFU

Teritoriul Ucrainei a fost din nou atacat noaptea trecută de avioane fără pilot iranian Shahed („Shahed”): 35 dintre cele 35 de drone au fost distruse de apărătorii ucraineni. De asemenea, forțele rusești au lansat 16 atacuri cu rachete în ultimele 24 de ore, inclusiv împotriva orașelor din regiunile Harkov, Kherson, Mykolayiv și Odessa. În plus, au fost înregistrate 61 de lovituri aeriene și 52 de lansatoare de rachete inamice. Există morți și răniți în rândul populației civile. Acest lucru este declarat astăzi, 8 mai, într-un briefing de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe front, eforturile ofensive ale inamicului sunt concentrate în patru direcții: Liman, Bakhmut, Avdiivka și Mariinsk. Luptele grele pentru orașele Bakhmut și Marinka continuă. Un total de 55 de atacuri au fost respinse de Forțele de Apărare în aceste zone în ultimele 24 de ore.

În direcția Liman, rușii au desfășurat ofensive nereușite în direcția Spornoye. În direcția Avdiivka – în zonele Avdiivka și Pervomayskoye, de asemenea, nu au avut succes. În direcția Marinka, unitățile Forțelor de Apărare au respins numeroase atacuri inamice în apropierea orașului Marinka. În direcția Bakhmut, luptele au continuat în orașul Bakhmut, ocupanții bombardându-l cu muniție incendiară și cu fosfor. De asemenea, în cursul zilei, în această zonă inamicul a desfășurat ofensive nereușite spre așezările Khromovo, Ivanivske, Chasov Yar și Stupochki.

În ultimele 24 de ore, aviația Forțelor de Apărare ale Ucrainei a efectuat 8 lovituri împotriva zonelor de concentrare a personalului și echipamentelor militare ale inamicului, precum și o lovitură împotriva sistemului de apărare aeriană al inamicului. Apărătorii ucraineni au distrus două drone de atac inamice și șase drone de recunoaștere. Unitățile trupelor de rachete și artilerie ale AFU au lovit în același timp 2 puncte de control, 2 zone de concentrare a armamentului și echipamentelor militare ale ocupanților, precum și 3 depozite de muniții ale inamicului.

Statul Major General a raportat, de asemenea, detalii despre așa-zisa evacuare a locuitorilor locali din Tokmak, regiunea Zaporojie, ocupată temporar, în direcția așezării Berdyansk, efectuată de ruși.

„Reprezentanții așa-numitelor „autorități locale”, colaboratorii, copiii, profesorii și educatorii sunt supuși acestei proceduri. În același timp, părinții copiilor sunt amenințați să nu mai numere anul școlar dacă refuză să-și „evacueze” copilul. La stațiile de benzină există cozi pentru combustibil, iar toți șoferii au fost informați că nu sunt prevăzute noi livrări de combustibil. În localitatea Veseloye, regiunea Zaporizhzhya, departamentul de poliție locală al inamicului este închis și nefuncțional. Cu o zi înainte, s-a constatat distrugerea documentației acestei instituții”, a precizat Statul Major al Forțelor Armate ucrainene într-un comunicat.

Anterior, Statul Major General al Forțelor Armate Ucrainene a raportat că ocupanții ruși au continuat să scoată bunurile jefuite din așezările de pe linia frontului din teritoriile ocupate temporar din regiunea Zaporizhzhya sub pretextul evacuării civililor.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button