Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Regimul alimentar al taților afectează sănătatea viitorilor lor copii

Un nou studiu a descoperit că alimentația taților are un impact de durată asupra sănătății viitorilor lor copii. Cercetătorii de la Universitatea din Queensland și Mater Research, au arătat că îmbunătățirea dietei este esențială pentru ambii viitori părinți.

Cercetătorii au studiat datele nutriționale de la aproape 200 de cupluri care au primit îngrijire prenatală la cea mai mare maternitate din Australia între 2022 și 2023. Profesoara Vicky Clifton, șefa studiului, remarcă faptul că alimentația femeilor însărcinate depinde foarte mult de partenerul lor.

„Știm că primele 1.000 de zile de viață, de la concepție, sunt cele mai importante în ceea ce privește dezvoltarea bolilor cronice la adulți. O dietă sănătoasă în timpul sarcinii oferă viitorului copil bazele unei bune sănătăți”, notează profesorul Clifton.

Cercetătorii subliniază că s-au făcut foarte puține cercetări privind rolul taților în dieta femeii însărcinate și nu este clar cum afectează viitoarele mame obiceiurile nutriționale ale partenerului. De asemenea, studiul a constatat că femeile cu un IMC mai mare înainte de sarcină au fost mult mai susceptibile de a depăși creșterea în greutate recomandată.

Cu toate acestea, o proporție foarte scăzută de participante a respectat recomandările celor cinci grupe alimentare principale. Doar 41,4% dintre femei au respectat recomandările pentru fructele zilnice și 28,4% pentru legume, în comparație cu aproximativ 31% și 15% dintre partenerii lor.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button