ANCHETE

Acuzații grave la Spitalul Județean din Brăila. Un asistent a agresat sexual o minoră

Acuzații grave la Spitalul Județean din Brăila. Un asistent de 36 de ani este bănuit că ar fi agresat sexual o pacientă de numai 15 ani.

Fata de 15 ani este din orașul Însurăței și venise la unitatea medicală din Brăila pentru a face gimnastică recuperatorie, întrucât suferă de scolioză. Ea le-a povestit polițiștilor că asistentul medical a pus-o să se dezbrace, a atins-o într-un mod necuviincios și chiar ar fi sărutat-o fără voia ei.

Mai întâi, însă, fata le-a mărturisit părinților ce s-a întâmplat. Tatăl ei nu a stat pe gânduri și a mers direct la poliție.

Elena Ostache, purtător de cuvânt IPJ Brăila: „Minora ar fi fost agresată sexual de către un asistent specialist în timpul efectuării unei recuperări. În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală”.

Deocamdată, suspectul, în vârstă de 36 de ani, este cercetat în libertate. În paralel, și la spital se face o anchetă.

Mariana Pătârlăgeanu, consilier juridic, Spitalul Județean Brăila: „Ce vă pot spune în prezent este că salariatul nostru, cazul lui pentru presupusele fapte se află în cercetare, la acest moment”.

Dacă va fi găsit vinovat, deoarece victima este minoră și se afla sub îngrijirea lui, asistentul riscă de la trei până la zene ani de închisoare.

Sursa: Pro TV

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button