SOCIAL

Primarul anunță că vor fi montați stâlpișori pentru a interzice parcarea pe trotuar gratuit, în centrul Bucureștiului

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că este de părere că 70 la sută dintre bucureşteni folosesc transportul în comun şi a arătat că procentul este în creştere cu 30 la sută faţă de anul trecut.

Nicuşor Dan a explicat că pentru cei care îşi parchează maşinile pe trotuar, în zona centrală a Capitalei, vor fi montaţi stâlpişori care să împiedice această practică.

”Datele spun că, în primul trimestru din 2023, 30 la sută mai mulţi bucureşteni au folosit transportul în comun decât în primul trimestru din 2022. Sunt mai mulţi pasageri plătitori”, a precizat, marţi seară, Nicuşor Dan, conform news.ro.

Întrebat cât la sută din populaţie foloseşte mijloace de transport în comun, Nicuşor Dan a arătat că 70 la sută.

”Eu spun că mergem în direcţia bună. Ca să aproximăm, eu cred că peste 70 la sută dintre bucureşteni folosesc transportul public”, a spus primarul.

Edilul s-a referit şi la maşinile din Bucureşti, el arătând că oraşul este blocat de 30 la sută din populaţie.

„30 la sută din populaţia oraşului e blocat… şi de nişte mecanisme de dezvoltare urbană care sunt nefuncţionale, pentru că dacă tu pui un cartier de 500 de apartamente şi nu pui o şcoală sau o grădiniţă, vei fi sigur că 150 de persoane, în fiecare dimineaţă, la 7:30, vor pleca cu maşina să îşi ducă copiii la şcoală într-o zonă unde vor găsi o şcoală. Vorbesc de dezvoltările urbane noi (…) Nu în ultimul rând, taxăm parcarea, ceea ce am început să facem în zona centrală şi ceea ce toate oraşele au făcut. Am făcut estimarea asta (un sfert dintre locurile de parcare din centru sunt goale, după ce a fost introdusă taxarea – n.r.)”, a declarat Nicuşor Dan.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button