RĂZBOI

Un jurnalist francez a fost ucis într-un atac cu rachete rusești în Ucraina

Un jurnalist francez care lucra pentru agenția de știri Agence France-Presse a fost ucis în Ucraina într-un atac cu rachete rusești în apropierea orașului Bakhmut, situat în estul țării și devastat de lupte.

Arman Soldin, un coordonator video în vârstă de 32 de ani, a murit luni, când o rachetă Grad a aterizat în apropierea locului unde se afla. Soldin se afla alături de soldații ucraineni în orașul Chasiv Yar, la 10 km de Bakhmut, unde luptele fac ravagii de luni de zile.

Colegii săi erau cu el când a avut loc atacul. Restul echipei nu a fost rănit. „Întreaga agenție este devastată de pierderea lui Arman”, a declarat președintele AFP, Fabrice Fries. „Moartea sa este o amintire teribilă a riscurilor și pericolelor cu care se confruntă zi de zi jurnaliștii care acoperă conflictul din Ucraina”.

Cel puțin 11 jurnaliști, fixatori și șoferi ai unor organizații media au fost uciși în timp ce acopereau războiul din Ucraina, potrivit grupului Reporteri fără frontiere. Săptămâna trecută, un fixer ucrainean, Bogdan Bitik, a fost împușcat mortal în orașul Kherson din sudul țării, iar corespondentul italian Corrado Zunino a fost rănit.

Lunetiștii ruși au deschis focul asupra celor doi după ce i-au văzut lângă podul Antonivski, între malurile controlate de ucraineni și ocupate de ruși ale râului Dnipro.

Prietenii i-au adus un omagiu lui Soldin, descriindu-l ca fiind un „reporter fantastic”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button