ANCHETE

Cât costă rochiile pe care Carmen Iohannis le poartă. Cifra de afaceri a firmei Andreei Tincu a sărit de un milion de lei

Femeia care se află în spatele aparițiilor controversate ale primei doamne a României se numește Andreea Tincu și este din Iași. Ea este creatoarea preferată a lui Carmen Iohannis și este responsabilă cu ținutele ei în spațiul public.

Carmen Iohannis a purtat ținutele designerului ieșean Andreea Tincu la recentele vizite ale președintelui României în Singapore și Japonia; în Brazilia, Chile și Argentina, dar și la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, notează Fanatik.

Cifra de afaceri a firmei Andreei Tincu a sărit de un milion de lei

Andreea Tincu SRL, firma creatoarei, are patru angajați, iar în 2022 a declarat o cifră de afaceri de 1.069.447 lei, dar și un profit net de 225.310 lei. În acte, societatea este deținută de Tincu Mihăiță Eduard și Knieling Iris Andreea (soțul și fiica Andreei Tinca), iar obiectul principal de activitate este de ”activități de design specializat”.

Firma Andreei Tincu a fost înființată în anul 2011 și a avut parte de o ascensiune spectaculoasă. În ultimii șapte ani cifra de afaceri a companiei a crescut de cinci ori, iar profitul s-a mărit cu 1000%.

Andreea Tincu apare în mod constant pe listele de cheltuieli de protocol la MAE

Andreea Tincu SRL nu este preferată doar de prima doamnă ci și de oficialii din Ministerul Afacerilor Externe. În luna aprilie, MAE a avut făcut trei achiziții de la designerul favorit al soției președintelui, totalizând 960 de lei.

De asemenea, în martie s-au cumpărat produse de 1.150 de lei, iar în februarie a fost o singură achiziție în valoare de 300 de lei. Potrivit mae.ro, toate cheltuielile au fost făcute ”pe protocol” (documentul cu deconturile MAE pe luna aprilie, aici). Și anul trecut, MAE a apelat la serviciile societății Andreea Tincu SRL, în general pentru produse de valoare redusă (300-400 de lei).

La festivalurile de modă de la New York și Viena, cu sprijin financiar de la guvern

Pe de altă parte, în 2018, Andreea Tincu, alături de alți șase designeri, și-au expus creațiile la MQ Vienna Fashion Week, prin intermediul Programului de Promovare a Exportului, cheltuielile fiind suportate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Future in Textiles (FIT).

Carmen Iohannis, acuzată că nu respectă ”eticheta”, prin ținutele ei

De-a lungul timpului, ținutele purtate de Carmen Iohannis la evenimentele publice au născut multe comentarii, inclusiv din partea altor designeri. Unul dintre ei este Cătălin Botezatu, care a declarat că soția președintelui nu a respectat ”eticheta” la funerariile Reginei Elisabeta.

”Astfel de ținute nu permit mâini goale sau decolteuri la funeralii, anumite lungimi ale rochiilor. Sunt interzise cu desăvârșire foarte multe accesorii cum a fost cazul, de pildă, chiar al unor figuri regale”, a declarat Cătălin Botezatu.

Andreea Tincu este absolventă a Universității de Artă George Enescu din Iași. Potrivit biografiei publicate pe site-ul casei de modă, ea și-a lansat propriul brand în 2007, după ce a lucrat cu nume importante ale modei românești. În prezent, ea este head designer al brandului Sense și deține propria linie de haine. În ultimii ani, mai multe vedete din România au purtat ținutele Andreei Tincu, cea mai importantă colaborare fiind cea cu Paula Herlo de la Pro TV.

Sursa Fanatik

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button