RĂZBOI

Război în Ucraina, ziua 446. Lupte grele în Bakhmut, numeroase atacuri inamice respinse lângă Marinka

În ultimele 24 de ore, forțele de ocupație rusești au lansat 11 atacuri cu rachete împotriva Ucrainei, în special împotriva orașului Harkov, a satului Zolochev din regiunea Harkov și a orașului Kostyantynivka din regiunea Donețk. În plus, inamicul a efectuat 41 de lovituri aeriene și 74 de atacuri cu lansatoare multiple de rachete. În cursul nopții, Ucraina a fost din nou atacată de drone kamikaze Shahed („Șahd”). Informațiile privind urmările atacului sunt încă în curs de clarificare. Pe front au avut loc 46 de confruntări în 24 de ore. Bakhmut și Marinka rămân în epicentrul luptelor. Acest lucru a fost raportat astăzi, 15 mai, de către Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei în cadrul unui briefing de dimineață.

În direcția Kupyansk, ocupanții au desfășurat ofensive nereușite în zonele Masutovka și Sinkovka. În direcția Bakhmut, au continuat luptele grele pentru orașul Bakhmut, iar inamicul a încercat, de asemenea, să avanseze în direcția Hryhorivka, Bohdanivka și Predtechino, dar nu a reușit. În Marinka, unități ale Forțelor de Apărare au respins numeroase atacuri inamice în apropierea orașului Marinka.

Aviația Forțelor de Apărare a efectuat 17 lovituri împotriva zonelor în care s-au concentrat peste noapte personal și echipamente militare inamice. De asemenea, apărătorii ucraineni au doborât două drone de recunoaștere inamice Orlan-10 și au distrus un UAV Supercam. Unități ale forțelor de rachete și artilerie ale AFU au lovit 1 post de comandă, 6 zone de concentrare a personalului, 4 unități de artilerie în poziții de tragere, 1 instalație de apărare aeriană și alte 7 ținte inamice importante.

Statul Major General raportează că inamicul încearcă să recupereze pierderile de efective prin mobilizarea forțată în teritoriile ocupate temporar din Ucraina. În mai multe așezări din regiunea Kherson s-a înregistrat reținerea unor bărbați care au renunțat anterior la cetățenia ucraineană în favoarea cetățeniei ruse.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button