Ingrediente
100 g de unt
125g zahăr pudră
75g zahăr brun deschis sau muscovado
125g ciocolată simplă (simplă sau cu lapte)
1 lingură de sirop auriu
2 ouă
1 linguriță de extract/esență de vanilie
100 g de făină simplă
½ linguriță de praf de copt
2 linguri de pudră de cacao
Mod de preparare
PASUL 1
Se încălzește cuptorul la 180C/fan 160C/gaz 4. Se unge și se tapetează o formă de tort de 20cm.
PASUL 2
Puneți untul, zahărul pudră, zahărul brun, ciocolata și siropul auriu în tigaie și topiți-le ușor la foc mic până când sunt netede și fără cocoloașe.
PASUL 3
Se ia tigaia de pe foc.
PASUL 4
Spargeți ouăle în castron și bateți-le cu furculița până când devin ușoare și spumoase. 5 Adăugați ouăle, extractul sau esența de vanilie, făina, praful de copt și pudra de cacao la amestecul de ciocolată și amestecați bine.
PASUL 5
Puneți amestecul în forma de tort unsă și tapetată și așezați-o pe raftul din mijloc al cuptorului. Coaceți timp de 25-30 de minute.
PASUL 6
Scoateți și lăsați să se răcească timp de 20-30 min înainte de a tăia în felii și de a servi.
PASUL 7
Serviți cu frișcă sau înghețată și multe fructe proaspete.
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!