RĂZBOI

Trupele ruse au lansat 57 de lovituri aeriene în 24 de ore, luptele pentru Bakhmut și Marinka continuă

În ultimele 24 de ore, trupele ruse au efectuat 31 de lovituri cu rachete, inclusiv două rachete S-300 asupra infrastructurii civile din Kostyantynivka, regiunea Donețk, și două rachete Kalibr asupra infrastructurii civile din Mykolayiv. În plus, ocupanții ruși au efectuat 57 de lovituri aeriene și 96 de atacuri cu lansatoare de rachete asupra pozițiilor și așezărilor ucrainene. Acest lucru a fost raportat astăzi, 17 mai, de către Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Pentru loviturile cu rachete, inamicul a folosit 6 rachete balistice aeriene „Dagger”, 13 rachete de croazieră „Kalibr” (două rachete au explodat în aer) și 10 rachete cu baza la sol (S-400, „Iskander-M”), dintre care 25 au distrus apărătorii ucraineni. Bombardamentele rusești asupra așezărilor Dvurechnaya, Volchansk și Tishchenkovka din regiunea Harkov au dus la moartea și rănirea civililor, la distrugerea unor case particulare rezidențiale, a unui spital și a altor infrastructuri civile”, se arată în raportul de dimineață al Statului Major al AFU.

Federația Rusă continuă să își concentreze principalele eforturi în direcțiile Liman, Bakhmut, Avdiivka și Mariinsk: în cursul zilei au avut loc 55 de ciocniri. Bakhmut și Marinka rămân în epicentrul ostilităților.

În direcțiile Volyn și Polissya nu au fost detectate semne de formare a unor grupuri ofensive inamice, iar unitățile de trupe teritoriale rusești, care au fost antrenate în poligoanele de antrenament din Belarus, au continuat să fie mutate în zonele de operațiuni de luptă.

În direcțiile Seversk și Slobozhansk, inamicul a tras cu mortiere și artilerie asupra mai multor așezări din regiunile Cernihiv, Sumy și Kharkiv.

Pe direcția Kupyansk, rușii au desfășurat ofensive nereușite în districtele Masyutivka din regiunea Kharkiv și Novoselivske și Stelmakhivka din regiunea Luhansk. Ei au lansat atacuri aeriene în apropierea așezărilor Budarka, Olshana, Kislovka, Kotlyarovka și Tabayevka din regiunea Harkov. Bombardamentele de artilerie și mortiere au lovit 12 așezări din regiunea Harkov și una din regiunea Luhansk.

În direcția Liman, în cursul zilei, inamicul a desfășurat ofensive în apropiere de Belogorovka, regiunea Luhansk. Lovituri aeriene au fost efectuate în apropiere de Belogorovka, în regiunea Luhansk, și de Sporny, Seversk și Krasnyy, în regiunea Donețk.

Inamicul continuă să desfășoare ofensive în direcția Bakhmut. Luptele grele pentru Bakhmut continuă. Ocupanții ruși au desfășurat ofensive nereușite în direcția Ivanivske. Ei au efectuat lovituri aeriene în zonele Bogdanivka, Bakhmut, Ivanivsky și Toretsk. Opt așezări din regiunea Donețk au fost lovite de bombardamente inamice.

În direcția Avdiivka, inamicul continuă să distrugă infrastructura zonelor populate. Acesta a lovit Avdiivka și Vodyane și a bombardat șapte așezări din Regiunea Donețk.

În direcția Marinka, unități ale Forțelor de Apărare ucrainene au respins numeroase atacuri ale trupelor rusești în apropierea orașului Marinka. Ocupanții au efectuat un atac aerian în apropiere de Krasnogorovka.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button